Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Το ΤΕΕ για ΚΕΝΑΚ και εξοικονόμηση-Στοιχεία σοκ για Μηχανικούς
 Με ορίζοντα το 2020 το ΤΕΕ παρουσίασε δέσμη προτάσεων που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Μέσω του προέδρου του, κ. Γιώργου Στασινού, το ΤΕΕ, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση τους. Ανάμεσα στι προτάσεις δεν λείπουν και εκείνες που αφορούν την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Στον τομέα Επιστημονικό έργο - Εξοικονόμηση ενέργεια, που προτείνει το ΤΕΕ συμπεριλαμβάνονται και οι εξής προτάσεις:

• Ολοκλήρωση μέσα σε 4 μήνες από το ΤΕΕ όλων των απαραίτητων τεχνικών κειμένων και δεικτών για τον Νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (προαπαιτούμενο – κοινοτική αιρεσιμότητα ΕΣΠΑ για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα).

• Ολοκλήρωση από το ΤΕΕ των Τεχνικών Οδηγιών ΤΕΕ για την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ (νέες ΤΟΤΕΕ - εκκρεμεί η υπουργική απόφαση έγκρισης).

• Προετοιμασία από το ΤΕΕ, με πρωτοβουλία του Προέδρου, νέας Τεχνικής Οδηγίας ΤΕΕ για τον Οδοφωτισμό, για πρώτη φορά στη χώρα.

• Διημερίδα εξοικονόμησης ενέργειας με πάνω από 15 εισηγήσεις για τεχνικά θέματα εφαρμογής του νέου ΚΕΝΑΚ, των νέων ΤΟΤΕΕ, των θεσμικών εξελίξεων και των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Το περιβάλλον

Μέσα στις Αναπτυξιακές Προτάσεις, εκτός των άλλων το ΤΕΕ προτείνει:

Περιβαλλοντικές επενδύσεις με εμπροσθοβαρή χρήση 4 δισ. ευρώ του Πράσινου Ταμείου – ανάλυση πρότασης προεξόφλησης ταμειακών ροών και μόχλευση δεσμευμένων πόρων σε συνέδρια, ημερίδες, συνεντεύξεις.

Από τις σημαντικότερες προτάσεις που ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ έθεσε τη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις θεσμικές γραμμές αναγκαίος για διαφανείς, γρήγορες και αδιαμφισβήτητες επενδυτικές συναλλαγές και τις αδειοδότησης, όπως επίσης τη δημιουργία ινστιτούτου μελετών και δεικτών του τεχνικού κόσμου, το οποίο θα καλύψει το μεγάλο θεσμικό και τεχνικό κενό, που υπάρχει σε πολλούς παραγωγικούς και αναπτυξιακούς τομείς, ιδίως στην αγορά ακινήτων.

Στοιχεία σοκ

Εντυπωσιακά ήταν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και αφορούσαν το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματικών μηχανικών.

Συγκεκριμένα, το 81,5% των διπλωματούχων μηχανικών που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πλέον πρακτικά εκτός επαγγέλματος, λόγω των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών στις οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Ο κ. Στασινός έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της γραφειοκρατικής λειτουργίας και της αδυναμίας ενοποίησης των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ. Πρόβλημα που όπως τόνισε υποβάλει τους μηχανικούς σε τριτοκοσμικές συνθήκες μεγάλης ταλαιπωρίας, ενώ λειτουργεί ταυτοχρόνως ως πρόσθετο εμπόδιο ακόμη και για αυτούς που μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους.
 
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
ΤΕΕ:H νέα Τεχνική Οδηγία για τον Οδοφωτισμό
Μελέτη ΑΠΘ: Έως και 30,4% η εξοικονόμηση με συστήματα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης
ΚΑΠΕ : Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Mετρό
PrioritEE: Πολύτιμο εργαλείο εξοικονόμησης στα δημόσια κτίρια
Μάθε για την εξοικονόμηση στο Παλαιό Φάληρο…
Roadshow για την ενεργειακή απόδοση
Νέο εργαλείο για την Ενεργειακή Απόδοση
Πελοπόννησος: Προκήρυξη για οδοφωτισμό
Το ΕΚ ψηφίζει για εξοικονόμηση και ηλεκτροκίνηση
Η ΕΒΗΕ για το Εξοικονόμηση ΚατΆ Οίκον
Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Ecotec
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook