Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Αποχωρεί ο Γιάννης Τσιπουρίδης
 Καθώς η ΕΛΕΤΑΕΝ βρίσκεται σε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, απέστειλε επιστολή με την οποία ουσιαστικά δηλώνει την αποχώρηση του από την διοίκηση. Κάνει έναν σύντομο απολογισμό αλλά και αφήνει παρακαταθήκη:

«Μετά από 27 χρόνια συμβίωσης με την ΕΛΕΤΑΕΝ, ήρθε η ώρα να πορευτούμε χωριστά. Μάλλον έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά στις προσωπικές σχέσεις πάντοτε το τραβάς λίγο (ή πολύ) παραπάνω. Κι αυτή ήταν μια πολύ προσωπική σχέση, όπως όλοι όσοι είχαν την τύχη ή ατυχία να τη ζήσουν από κοντά, γνωρίζουν. Στις προσωπικές σχέσεις, δεν φεύγεις, όταν «πρέπει», αλλά όταν βρεις τη δύναμη. Επειδή ο χωρισμός, ακόμη και ο καλύτερος, πονάει κι αφήνει μια πικρή γεύση» αναφέρει ο κ. Τσιπουρίδης.

Ξετυλίγοντας σκέψεις και συναισθήματα, σε μια πορεία, της προώθησης των ΑΠΕ, καθόλου ρόδινη, ο εδώ και χρόνια πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, ευχαριστώντας φίλους και γνωστούς για την βοήθεια τους και την συνεργασία τους, κλείνει με μια σκέψη, που μετατρέπεται ως προτροπή:

«Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ιδρύθηκε η ΕΛΕΤΑΕΝ, ο μοναδικός τότε παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, η ΔΕΗ/ΔΕΜΕ είχε εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες έως και …. 300 kW (!!!!), ενώ, εκείνη τη δεκαετία, ως ΕΛΕΤΑΕΝ αρχίσαμε να συζητάμε δειλά (να σιγοψιθυρίζουμε) το όνειρο της μεγάλης διείσδυσης των ΑΠΕ…..

Σήμερα υπάρχουν δεκάδες παραγωγοί ΑΠΕ, εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες άνω των 3.000 kW και η οικονομία μηδενικού άνθρακα με 100% ΑΠΕ δεν είναι όνειρο, αλλά ένας εφικτός, βιώσιμος ΣΤΟΧΟΣ, που τον στηρίζει όλος ο πλανήτης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την καταστροφική κλιματική αλλαγή.

Σας προτρέπω να μην χάσετε από τα μάτια σας και κυρίως από την καρδιά σας αυτόν τον στόχο και μακαρίζω αυτούς που θα ζήσουν να δουν και να απολαύσουν εκείνη τη μέρα» καταλήγει ο κ. Γιάννης Τσιπουρίδης.

Εμβληματική μορφή στην προσπάθεια για την προώθηση των ΑΠΕ, μπορεί να μην συμμετάσχει ξανά στην διοίκηση της ΕΛΕΤΑΕΝ, ωστόσο παραμένει στον χώρο της ανανεώσιμης ενέργειας και δη της αιολικής.

Με την πολύτιμη πείρα του, αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει για την εκπλήρωση του στόχου, που ό ίδιος περιέγραψε στην επιστολή του: η οικονομία μηδενικού άνθρακα με 100% ΑΠΕ.

Στην φωτό ο κ. Τσιπουρίδης, στην επιτυχημένη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ στο Verde Tec Forum.
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Άνεμος
Τα 7 σημεία της ΕΛΕΤΑΕΝ για τη διαβούλευση
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Eπένδυση 250 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ
Αιολικοί αριθμοί για το 2017
Ινδία: «Αιολική» ματιά στη θάλασσα
Μαζική ανάπτυξη των Α.Π.Ε. λόγω CO2
Επαγγέλματα του μέλλοντος από τις ΑΠΕ
ΕΛΕΤΑΕΝ για ν/σ δομημένου περιβάλλοντος
Νέο ΔΣ στην ΕΛΕΤΑΕΝ
Σχέδιο Γιούνκερ: Χρηματοδότηση για τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα
Ημέρα του Ανέμου 2017, επέτειος ζωής…
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες