Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Αποχωρεί ο Γιάννης Τσιπουρίδης
 Καθώς η ΕΛΕΤΑΕΝ βρίσκεται σε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, απέστειλε επιστολή με την οποία ουσιαστικά δηλώνει την αποχώρηση του από την διοίκηση. Κάνει έναν σύντομο απολογισμό αλλά και αφήνει παρακαταθήκη:

«Μετά από 27 χρόνια συμβίωσης με την ΕΛΕΤΑΕΝ, ήρθε η ώρα να πορευτούμε χωριστά. Μάλλον έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά στις προσωπικές σχέσεις πάντοτε το τραβάς λίγο (ή πολύ) παραπάνω. Κι αυτή ήταν μια πολύ προσωπική σχέση, όπως όλοι όσοι είχαν την τύχη ή ατυχία να τη ζήσουν από κοντά, γνωρίζουν. Στις προσωπικές σχέσεις, δεν φεύγεις, όταν «πρέπει», αλλά όταν βρεις τη δύναμη. Επειδή ο χωρισμός, ακόμη και ο καλύτερος, πονάει κι αφήνει μια πικρή γεύση» αναφέρει ο κ. Τσιπουρίδης.

Ξετυλίγοντας σκέψεις και συναισθήματα, σε μια πορεία, της προώθησης των ΑΠΕ, καθόλου ρόδινη, ο εδώ και χρόνια πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, ευχαριστώντας φίλους και γνωστούς για την βοήθεια τους και την συνεργασία τους, κλείνει με μια σκέψη, που μετατρέπεται ως προτροπή:

«Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ιδρύθηκε η ΕΛΕΤΑΕΝ, ο μοναδικός τότε παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, η ΔΕΗ/ΔΕΜΕ είχε εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες έως και …. 300 kW (!!!!), ενώ, εκείνη τη δεκαετία, ως ΕΛΕΤΑΕΝ αρχίσαμε να συζητάμε δειλά (να σιγοψιθυρίζουμε) το όνειρο της μεγάλης διείσδυσης των ΑΠΕ…..

Σήμερα υπάρχουν δεκάδες παραγωγοί ΑΠΕ, εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες άνω των 3.000 kW και η οικονομία μηδενικού άνθρακα με 100% ΑΠΕ δεν είναι όνειρο, αλλά ένας εφικτός, βιώσιμος ΣΤΟΧΟΣ, που τον στηρίζει όλος ο πλανήτης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την καταστροφική κλιματική αλλαγή.

Σας προτρέπω να μην χάσετε από τα μάτια σας και κυρίως από την καρδιά σας αυτόν τον στόχο και μακαρίζω αυτούς που θα ζήσουν να δουν και να απολαύσουν εκείνη τη μέρα» καταλήγει ο κ. Γιάννης Τσιπουρίδης.

Εμβληματική μορφή στην προσπάθεια για την προώθηση των ΑΠΕ, μπορεί να μην συμμετάσχει ξανά στην διοίκηση της ΕΛΕΤΑΕΝ, ωστόσο παραμένει στον χώρο της ανανεώσιμης ενέργειας και δη της αιολικής.

Με την πολύτιμη πείρα του, αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει για την εκπλήρωση του στόχου, που ό ίδιος περιέγραψε στην επιστολή του: η οικονομία μηδενικού άνθρακα με 100% ΑΠΕ.

Στην φωτό ο κ. Τσιπουρίδης, στην επιτυχημένη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ στο Verde Tec Forum.
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Άνεμος
ΕΛΕΤΑΕΝ: Να γίνει διάλογος για το Χωροταξικό Στερεάς Ελλάδας
ΕΛΕΤΑΕN για τις νέες δημοπρασίες ΑΠΕ
Στα σκαριά αιολικό πάρκο στο Μουζάκι
Ξεκινά το Παγκόσμιο Συνέδριο Αιολικής Ενέργειας
Κοινοπραξία Van Oord – Ελληνικά Καλώδια: Ανάθεση του έργου διασύνδεσης αιολικού πάρκου Hollandse Kust (South)
Γ. Μανιάτης: «Τεράστιες καθυστερήσεις στα κονδύλια από τα Αιολικά Πάρκα (2015-2017)»
Αιολική Ενέργεια: το Α’ Εξάμηνο 2018
Παγκόσμια Ημέρα της Αιολικής Ενέργειας, Global Wind Day
Νέο λογότυπο της ΕΛΕΤΑΕΝ
Τροπολογίες για τις ΑΠΕ
ΕΛΕΤΑΕΝ: Ημερίδα για τους διαγωνισμούς Α.Π.Ε.
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook