Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Έργα αποβλήτων σε Θήβα-Φωκίδα
 Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας μεταξύ του ΦοΔΣΑ και της αναδόχου κοινοπραξίας. H επισφράγιση του έργου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νικολάου Ντίτορα, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων – Μελών του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ και πολλών αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΜΕΑ της Θήβας είναι ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων.

Η Μονάδα έχει τη δυνατότητά του να επεξεργάζεται τόσο προδιαλεγμένα οργανικά απορρίμματα όσο και σύμμεικτα, ενώ είναι εφικτή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και κομποστ καθώς και η συνδιαχείριση της λυματολάσπης των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων.

Παράλληλα κατασκευάζεται στην Φωκίδα η μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών απορριμμάτων ενώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ έχει υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση σειράς νέων έργων με προτεραιότητα τις ΜΕΑ & ΧΥΤΥ Χαλκίδας & Λαμίας στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει δρομολογήσει έργα διαλογής στην πηγή για τους Δήμους – Μέλη του.

«Όλα τα έργα έχουν δημόσια συγχρηματοδότηση με αποτέλεσμα την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του κόστους λειτουργίας τους προς όφελος των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Φάμελλος: Οι δήμοι να εφαρμόσουν την ΔσΠ
Συνάντηση ΕΕΔΣΑ με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ
Υπογραφή συμφωνίας εκμετάλλευσης βιοαερίου Κ/Ξ ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ – Thalis ES με ΔΙΑΔΥΜΑ
Σχεδιασμός έργων διαχείρισης αποβλήτων στην Λέρο
Σύνοδος ΦΟΔΣΑ στη Θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση ΕΔΣΝΑ για ΧΥΤΑ κι επιδημιολογική έρευνα
Αρχιζει το μεγάλο Συνέδριο στη Νάξο
Συνάντηση Γ. Κρεμλή – Χ. Μαμουλάκη
Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Αττική
Η 12η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦοΔΣΑ
Νέο ΔΣ στην ΕΕΔΣΑ
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook