Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Πρώτη συνάντηση Επιμελητηρίων- ICC Ελλάς
 Η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων Επιμελητηρίων της χώρας με την Επιτροπή Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής των Διεθνούς Ελληνικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), είχε σκοπό την παρακολούθηση των θεμάτων περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικών αλλαγών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την συστηματική ενημέρωση των μελών-Επιμελητηρίων και τη δημιουργία κοινών θέσεων και προτάσεων εκ μέρους των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Πρόεδρος της Επιτροπής ανέλαβε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, νομικός και πρ.
Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ενώ ως πρώτα μέλη της ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Αντιπρόεδρος του ICC Ελλάς (EBE Θεσσαλονίκης), Ευρυπίδης Δοντάς (ΕΒΕ Αθηνών), Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος (Επιμελητήριο Αργολίδας) και Μηνάς Μελισσείδης (Επιμελητήριο Ηρακλείου.) Στην Επιτροπή έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Σύμβουλοι Περιβάλλοντος και εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων της χώρας.


Τα θέματα συζήτησης


Στη πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εντός Ιουλίου με συμμετέχοντες εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της χώρας, συζητήθηκαν μερικά από τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις στο σύνολο της Επικράτειας, μεταξύ των οποίων:

-η διαχείριση αποβλήτων, και ιδίως των ζωικών υποπροϊόντων και των υγρών αποβλήτων,

-η χωροθέτηση ζωνών βιομηχανικής δραστηριότητας σε μέρη της Ελλάδας όπου τέτοια ζωνοποίηση δεν προβλέπεται με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται δυσκολίες στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων και οχλήσεις σε γειτνιάζουσες κατοικημένες περιοχές,

-η εφαρμογή της Οδηγίας SEVESO και

-η εν γένει δυσκολία εφαρμογής και συμμόρφωσης με την περιβαλλοντική νομοθεσία, λόγω της πολυπλοκότητάς της. Ανέκυψε δε η ανάγκη κωδικοποίησης και απλοποίησής της.

Μετά την πρώτη σύσκεψης τη Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος, η πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε για τα θέματα που ανέκυψαν τον Πρόεδρο του ICC Ελλάς, κ. Νικόλαο Α. Βερνίκο, ο οποίος μετέφερε τα σχετικά θέματα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17/7/17, αναδεικνύοντας την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα του ICC Hellas ως προς την εκπροσώπηση της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Ο Υπουργός προσεκλήθη, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, να συμμετάσχει στην επόμενη σύσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Το προφίλ της Επιτροπής

H Επιτροπή εκπροσωπεί και τις Ελληνικές επιχειρήσεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Commission on Energy and Environment) που λειτουργεί στο Παρίσι.

Σκοπός της Επιτροπής είναι να αναπτύσσει συστάσεις πολιτικής και εργαλεία για την αντιμετώπιση των σημαντικών παγκόσμιων ζητημάτων περιβάλλοντος και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του κλίματος, της πράσινης οικονομίας, της αειφόρου ανάπτυξης και να συμβάλει ουσιαστικά στις βασικές διακυβερνητικές συζητήσεις για τα θέματα αυτά.

Είναι κύριος συνομιλητής των κρατών και των διεθνών οργανισμών και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μελών του ICC σε διακυβερνητικές διασκέψεις και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SDC) και στο Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Προσφάτως δε, παραχωρήθηκε στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) το Καθεστώς Παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 
 Επικαιρότητα
Περιοχές Natura και ανάπτυξη: Θα μπορούσαμε 15.000 νέες θέσεις εργασίας
H πρώτη Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα
VERDE TEC Forum: ΚΑΠΕ-ΕΛΚΕΘΕ σημαντική εκδήλωση για επενδύσεις σε θαλάσσιες ΑΠΕ και start up
Ρόδος: Ενεργειακή επάρκεια για 50 χρόνια
H Κυκλική Οικονομία αποκτά Πάρκο στο Ηράκλειο
Κοπής Πίτας της HELMEPA
Επανεκλογή Μίχαλου στην ΚΕΕΕ
ΕΚ: Άμ´ έπος άμ´ έργον για το CO2
Στα 2,5 δις ευρώ οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα- Σημαντικό όφελος για τις υποδομές ΑΠΕ
Αγροκτήματα με μηδενικό αποτύπωμα
Γέφυρα Πολιτισμού – Φύσης
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες