Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Π. Τατούλης: Αναζητώντας λύση για τα πυρηνελαιουργεία
 Τα αποτελέσματα των ερευνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το πρόβλημα των πυρηνελαιουργείων, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη που υπερψηφίστηκε, θα αξιοποιηθούν στην συνάντηση του Περιφερειακής Αρχής με τον την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος τον αμέσως επόμενο μήνα. Με ολοκληρωμένες νομοθετικές και τεχνολογικές προτάσεις αναμένεται η επίλυση του σημαντικού προβλήματος για ολόκληρη την Περιφέρεια. Προετοιμάζονται, επίσης, χρηματοδοτικά σχήματα για τις ανάλογες επενδύσεις

«Υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και αυτό είναι κοινή παραδοχή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «κάτι που από το 2011 η περιφερειακή αρχή αντιμετωπίζει με απόλυτη σοβαρότητα. Μετά από επανειλημμένες μετρήσεις πρέπει να εξετάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιστημονικές και τεχνολογικές εφαρμοσμένες λύσεις για να λύσουμε τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά, της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, καθώς και την οικονομία της Περιφέρειάς μας».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη, άλλη μια πρόταση του Περιφερειάρχη, να εξεταστούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά σχήματα, ώστε σε συνεργασία με τους πυρηνελαιουργούς να γίνουν οι απαιτούμενες επενδύσεις που θα δώσουν σύγχρονες λύσεις.

«Θα πρέπει να ξεχάσουμε την καταστροφική άποψη ότι πρέπει να κλείσουν τα πυρηνελαιουργεία» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη συναίνεση και συνεργασία για να βρεθούν οι πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, καθώς οι αποσπασματικές πιλοτικές λύσεις που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί δεν προσφέρουν αειφόρα και βιώσιμη λύση.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε επίσης μεγάλο βήμα τη βάση δεδομένων που έχει πλέον στη διάθεσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως αποτέλεσμα των ερευνών αυτών, σημείωσε ωστόσο ότι η ανάγκη συνεχούς βελτίωσής τους είναι επιβεβλημένη.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Ξεκινά το CirClE2018 στα Χανιά
Ιntrakat: Υπογραφή Σύμβασης για απόβλητα
ΕΔΣΝΑ: Μονάδα Επεξεργασίας ΒιοΑποβλήτων (ΜΕΒΑ) στο Δήμο Μαρκοπούλου
Το Ηράκλειο Κρήτης στο «WIN – POL»
Δήμος Κηφισιάς: Νέο σάρωθρο
Φάμελλος: Οι δήμοι να εφαρμόσουν την ΔσΠ
Συνάντηση ΕΕΔΣΑ με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ
Υπογραφή συμφωνίας εκμετάλλευσης βιοαερίου Κ/Ξ ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ – Thalis ES με ΔΙΑΔΥΜΑ
Σχεδιασμός έργων διαχείρισης αποβλήτων στην Λέρο
Σύνοδος ΦΟΔΣΑ στη Θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση ΕΔΣΝΑ για ΧΥΤΑ κι επιδημιολογική έρευνα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook