Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Π. Τατούλης: Αναζητώντας λύση για τα πυρηνελαιουργεία
 Τα αποτελέσματα των ερευνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το πρόβλημα των πυρηνελαιουργείων, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη που υπερψηφίστηκε, θα αξιοποιηθούν στην συνάντηση του Περιφερειακής Αρχής με τον την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος τον αμέσως επόμενο μήνα. Με ολοκληρωμένες νομοθετικές και τεχνολογικές προτάσεις αναμένεται η επίλυση του σημαντικού προβλήματος για ολόκληρη την Περιφέρεια. Προετοιμάζονται, επίσης, χρηματοδοτικά σχήματα για τις ανάλογες επενδύσεις

«Υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και αυτό είναι κοινή παραδοχή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «κάτι που από το 2011 η περιφερειακή αρχή αντιμετωπίζει με απόλυτη σοβαρότητα. Μετά από επανειλημμένες μετρήσεις πρέπει να εξετάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιστημονικές και τεχνολογικές εφαρμοσμένες λύσεις για να λύσουμε τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά, της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, καθώς και την οικονομία της Περιφέρειάς μας».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη, άλλη μια πρόταση του Περιφερειάρχη, να εξεταστούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά σχήματα, ώστε σε συνεργασία με τους πυρηνελαιουργούς να γίνουν οι απαιτούμενες επενδύσεις που θα δώσουν σύγχρονες λύσεις.

«Θα πρέπει να ξεχάσουμε την καταστροφική άποψη ότι πρέπει να κλείσουν τα πυρηνελαιουργεία» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη συναίνεση και συνεργασία για να βρεθούν οι πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, καθώς οι αποσπασματικές πιλοτικές λύσεις που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί δεν προσφέρουν αειφόρα και βιώσιμη λύση.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε επίσης μεγάλο βήμα τη βάση δεδομένων που έχει πλέον στη διάθεσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως αποτέλεσμα των ερευνών αυτών, σημείωσε ωστόσο ότι η ανάγκη συνεχούς βελτίωσής τους είναι επιβεβλημένη.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Σύνοδος ΦΟΔΣΑ στη Θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση ΕΔΣΝΑ για ΧΥΤΑ κι επιδημιολογική έρευνα
Αρχιζει το μεγάλο Συνέδριο στη Νάξο
Συνάντηση Γ. Κρεμλή – Χ. Μαμουλάκη
Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Αττική
Η 12η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦοΔΣΑ
Νέο ΔΣ στην ΕΕΔΣΑ
Το ΕΚ ψηφίζει για ΧΥΤΑ και ανακύκλωση
Συνέδριο ΕΣΔΑΚ: Κυκλική Οικονομία και η Βίβλος… για τα απόβλητα
Ολοκληρωμένη διαχείριση στη Μήλο
Αφετηρία για την ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook