Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Περιβαλλοντικές μετρήσεις λόγω ναυαγίου
 Αποφασίστηκε από το ΥΠΕΝ, η άμεση δειγματοληψία ατμοσφαιρικών ρύπων στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά, σε συνεργασία με κατάλληλο εργαστήριο, ώστε να διαπιστωθεί η πηγή των αερίων ρύπων και της δυσοσμίας, η αναβάθμιση του δικτύου σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και η οργάνωση μικτών κλιμακίων ελέγχου με τους Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στον «απόηχο» του ναυαγίου του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ και στην προσπάθεια απορρύπανσης του Σαρωνικού, μπαίνει στο επίκεντρο και ο ατμοσφαιρικός αέρας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ, παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, και οι κ.κ. Ι. Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Το θέμα που κυριάρχησε στην συζήτηση ήταν τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα δυσοσμίας στις περιοχές Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Γι αυτό το λόγο αποφασίστηκε η συνεργασία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διατυπωθεί άμεσα ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Αποφασίστηκε, επίσης, η άμεση δειγματοληψία ατμοσφαιρικών ρύπων στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά, σε συνεργασία με κατάλληλο εργαστήριο, ώστε να διαπιστωθεί η πηγή των αερίων ρύπων και της δυσοσμίας, η αναβάθμιση του δικτύου σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το ΥΠΕΝ θα προχωρήσει στην οργάνωση μικτών κλιμακίων ελέγχου με τους Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και των εμπλεκόμενων Δήμων, με σκοπό τον έλεγχο δραστηριοτήτων οι οποίες μπορεί να συνδέονται με τα περιστατικά ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν δράσεις παρακολούθησης του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, αλλά και να εξειδικευθεί κατάλογος ρυπασμένων χώρων με επικίνδυνα απόβλητα για την ενεργοποίηση είτε των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, είτε της νομοθεσίας της περιβαλλοντικής ευθύνης, με στόχο την εξυγίανσή τους, την απομάκρυνση και προβλεπόμενη επεξεργασία των αποβλήτων.

Προτεραιότητα θα δοθεί και στην εξασφάλιση των αντίστοιχων πόρων για την υλοποίηση όλων τα παραπάνω.
 
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
Ενίσχυση των πληγεισών περιοχών
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου: Ξεκίνησε η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης
To «LIFEPOSITIVEMgOFGD» στη Χαλκιδική
Κοινή πρόταση για τους δασικούς χάρτες στα νησιά
ΓΕΩΤΕΕ: Ημερίδα για τις Δασικές Πυρκαγιές
Περιφέρεια Αττικής: Πιλοτική εφαρμογή στο Πεδίον του Αρεως
Απειλή στο Αιγαίο: Είδος προς εξαφάνιση η Πίννα
«Ξαναζεί» η λίμνη Κάρλα
Πεντέλη: Δενδροφύτευση στα καμένα
Με αφετηρία τη Σίκινο, οι δράσεις του «SEA CHANGE»
«Ελεύθερη» η κολύμβηση στο Σαρωνικό
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook