Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Νέα χρονιά με Ecomobility KAI FREE Mobility
 Με μια ευχή ξεκίνησε η νέα εκστρατεία του Ecocity για το 2017-18, Ecomobility και Free Mobility: Η «Καλή Χρονιά» σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, συνοδεύτηκε από την πρόσκληση να δημιουργηθούν ομάδες μαθητών για να ερευνήσουν τα προβλήματα στην αστική μετακίνηση. Το μήνυμα του Ecocity, στάλθηκε σε όλα τα σημεία της Ελλάδας.

Οι ομάδες των μαθητών, που θα συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα θα προετοιμάσουν τις προτάσεις τους για να τις καταθέσουν σε μια ανοιχτή εκδήλωση στις Τοπικές Αρχές και στους Φορείς της πόλης τους.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν οι συμπεριφορές μετακίνησης των συμπολιτών τους στη λειτουργία της πόλης, στο περιβάλλον και στον εμποδισμό των πεζών.

Με ειδική εγκύκλιο που έχει στείλει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς τα Γυμνάσια και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, έγινε η πρόσκληση και η ενημέρωση για τη νέα περίοδο.

Είναι η δέκατη πέμπτη χρονιά για την εκστρατεία ECOMOBILITY και η τέταρτη χρονιά για την εκστρατεία FREE MOBILITY, όπου μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών της ΓΆ τάξης Γυμνασίων και ομάδες μαθητών από ΕΕΕΕΚ και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, από τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου οι Διευθυντές και καθηγητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχει το Γυμνάσιό τους στην Εκστρατεία, μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής με πολύ απλό τρόπο, είτε ηλεκτρονικά από τον δικτυακό τόπο της εκστρατείας www.ecomobility.gr, είτε με email στη διεύθυνση [email protected], είτε με τηλεφωνική επικοινωνία στη Γραμματεία της Εκστρατείας.

Οι Εκστρατείες της περιόδου 2017-18 είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν περισσότερα στοιχεία για τις εκστρατείες και αναλυτικές πληροφορίες για τις συμμετοχές των μαθητών στον δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr.
 
 Επικαιρότητα
Περιοχές Natura και ανάπτυξη: Θα μπορούσαμε 15.000 νέες θέσεις εργασίας
Προστασία περιβάλλοντος και ελληνικής ναυτιλίας
ΥΠΕΝ: Απόφαση για τα δέντρα Χριστουγέννων
Πρωτοβουλία ΤΕΕ για τη Μάνδρα
Έναρξη του Φεστιβάλ Καινοτομίας
Διήμερο μείωσης αποβλήτων στην Αγία Παρασκευή
Ξεκινάει το PROTOMEDEA-Ασπίδα προστασίας στη Μεσόγειο
Πρόγραμμα Smart Islands VS Κλιματικές Αλλαγές
Στη Verde Tec οι φιναλίστ των Βραβείων
ΤΕΕ Εγκαίνια έκθεσης Μηχανικών Καλλιτεχνών
Πράσινο Ταμείο: Χρηματοδότηση για βιώσιμη κινητικότητα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες