Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Εγκαίνια ΕΤΕπ με στήριξη ρεκόρ στις ελληνικές ΜμΕ
 Ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Όμιλος ΕΤΕπ) εγκαινίασε το νέο του γραφείο στην Αθήνα, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη στα χρονικά στήριξή του προς τις επενδύσεις μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Κάτι που σημαίνει ότι θα καταστούν διαθέσιμα νέα δάνεια 700 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στο σύνολο της χώρας. Οι χρηματοδοτήσεις του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα προβλέπεται να φθάσουν στο ύψος-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ το 2017 ενώ οι νέες επενδύσεις, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων θα φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ.

Το νέο γραφείο του Ομίλου ΕΤΕπ στην Αθήνα εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Werner Hoyer, παρουσία των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, και Ενέργειας και Περιβάλλοντος, και του Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ κ. Jonathan Taylor. Στην τελετή παρίσταντο πάνω από 200 εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και του δημόσιου τομέα, καθώς και πολιτικοί και διπλωματικοί εκπρόσωποι.

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια, ο Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της ΕΤΕπ κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος χαιρέτισε τις προσπάθειες της ΕΤΕπ για την παροχή μεγαλύτερης στήριξης σε νέες επενδύσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Werner Hoyer, επιβεβαίωσε ότι οι χρηματοδοτήσεις του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα προβλέπεται να φθάσουν στο ύψος-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ το 2017 και ότι από την έναρξη του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη θα στηριχθούν στη χώρα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Hoyer δήλωσε: «Σήμερα ξεκινάει μια νέα φάση ενδυνάμωσης της ήδη ισχυρής εταιρικής σχέσης μεταξύ του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ελλάδος. Η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με τις δημόσιες αρχές και τους πελάτες στην Ελλάδα βοήθησε τον Όμιλο ΕΤΕπ να απαντήσει αποτελεσματικά στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Το νέο γραφείο της τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα θα διασφαλίσει ακόμη στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είμαι βέβαιος ότι η σταθερή προσπάθεια τόσο της ΕΤΕπ όσο και του ΕΤαΕ να στηρίξουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσα από τη συνεργασία με νέους πελάτες και τη διεύρυνση των ήδη υφιστάμενων σχέσεων, θα συμβάλει στη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα».

Πριν από τα εγκαίνια του γραφείου του στην Αθήνα, ο Όμιλος ΕΤΕπ συνήψε με την Τράπεζα Πειραιώς, τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, συμφωνία που αντιπροσωπεύει την υψηλότερη μέχρι σήμερα χρηματοδοτική στήριξή του προς τις επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή έρχεται σε συνέχεια της πιστωτικής γραμμής που είχε χορηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο προς τέσσερις ελληνικές τράπεζες.

Επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ

Από την έναρξη των χρηματοδοτικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη («Σχέδιο Γιούνκερ»), τον Απρίλιο 2016, έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ, οι οποίες θα κινητοποιήσουν συνολικά επενδύσεις άνω των 5 δισ. ευρώ στο σύνολο της χώρας.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ, ο Όμιλος ΕΤΕπ παρέχει χρηματοδότηση σε έργα καίριας σημασίας –βελτίωση περιφερειακών αεροδρομίων, τηλεπικοινωνιακές υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παραγωγή τροφίμων– καθώς και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συνεργασία με κορυφαίες ελληνικές τράπεζες. Μαζί με τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα είναι μία από τις μόλις επτά χώρες που έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ από τον Όμιλο ΕΤΕπ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το νέο γραφείο

Το νέο γραφείο της ΕΤΕπ στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο, σε χώρους που είχαν παραμείνει άδειοι μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Το γραφείο θα αποτελέσει τη νέα στέγη της Επενδυτικής Ομάδας την οποία έχει δημιουργήσει η ΕΤΕπ ειδικά για την Ελλάδα.

Η πενταετία

Οι συνολικές χρηματοδοτήσεις του Ομίλου ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων) στην Ελλάδα το 2016 ανήλθαν σε 1,63 δισ. ευρώ. Το 75% του ποσού αυτού αφορούσε τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, το 22% τον τομέα της καινοτομίας και το 3% έργα υποδομής. Την τελευταία πενταετία (2012-2016) η ΕΤΕπ επένδυσε συνολικά στην Ελλάδα 6,4 δισ. ευρώ.
 
 Επικαιρότητα
Φωτορεπορτάζ: Τα βραβεία Green Greek Awards στην Verde tec
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Ξεκινά η πλατφόρμα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ
Ο Δήμος Ιλίου στη «VERDE.TEC 2018»
Δήμος Αρταίων: Ξεκινούν οι εγγραφές για τον 4ο «Δρόμο του Γιοφυριού»
O ΣΠΑΠ συμμετείχε με στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde Tec
ΠΑΣΕΠΠΕ: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ των βραβείων
Βράβευση μαθητών για το «Μαθαίνω για τα Δάση»
Η διεθνής έκθεση “Elec.Tec” έγινε θεσμός για τον κλάδο
Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον για την Πλατφόρμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Followgreen
H ΚΕΔΕ στην έκθεση Verde Tec: Ο Γ. Πατούλης παρέδωσε τα βραβεία Green Greek Awards
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook