Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Πράσινος τουρισμός στη Θεσσαλία
 Προς την αειφορία και την βιωσιμότητα κινείται το μοντέλο με το σχέδιο δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας με στόχο 365 ημέρες το χρόνο τουρισμό, που παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά. Ανάδειξη των φυσικών και τουριστικών πόρων, διαρκής τουριστική δραστηριότητα αλλά με όρους βιωσιμότητας.

Η Υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός είναι κυβερνητική προτεραιότητα και βασικός πυλώνας ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Κάλεσε το σύνολο των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη, θέτοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις προτάσεις τους.

Σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους δήμους, τα Επιμελητήρια, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς, τις Ενώσεις Ξενοδόχων, και τον ιδιωτικό τομέα προωθείται στοχευμένα:

- Η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου και η στήριξη της τουριστικής κίνησης όλο το χρόνο

-Η ανάπτυξη και προώθηση νέων προορισμών και των θεματικών εμπειριών, και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας η ανάδειξη των δυνατοτήτων για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Το πλάνο

Η Υπουργός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας για τουρισμό όλο το χρόνο, και την ανάδειξη των φυσικών και τουριστικών πόρων, με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μεταξύ άλλων:

-Ως δημοφιλή προορισμό για τον ήλιο και τη θάλασσα στα νησιά Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος, και με ταυτόχρονη δυναμική προώθηση και ανάδειξη της παραλιακής ζώνης της Μαγνησίας και της ακτογραμμής άνω των 30 χλμ. της Λάρισας.

-Η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού με επίκεντρο την κρουαζιέρα στα λιμάνια Βόλου, Σκιάθου και Σκοπέλου, το γιώτινγκ και ο καταδυτικός τουρισμός, όπως η προωθούμενη δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων.

-Η έμφαση στο χειμερινό τουρισμό, με επίκεντρο τα χιονοδρομικά του Πηλίου και του Περτουλίου, τους ορεινούς όγκους, τους παραδοσιακούς οικισμούς και χωριά.

-Τον τουρισμό υπαίθρου με σειρά εναλλακτικών δραστηριοτήτων στις λίμνες και τα ποτάμια της Θεσσαλίας, την αναρρίχηση και πεζοπορία στα μυθικά βουνά του Ολύμπου (από τη μεριά της Ελασσόνας) και του Πηλίου, στον Κίσσαβο και στην Πίνδο.

-Τον περιηγητικό και θρησκευτικό- προσκυνηματικό τουρισμό, με τα Μετέωρα να βρίσκονται στην κορυφή της επισκεψιμότητας και ειδικά από αγορές όπως η Ρωσία.

-Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και ολοκληρωμένων τουριστικών διαδρομών, σε αξιοθέατα όπως τα αρχαία θέατρα, οι νεολιθικοί οικισμοί, σπήλαια και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.

-Ο αθλητικός και ποδηλατικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο συνεδριακός και ο εκθεσιακός.

-Η προώθηση της γαστρονομίας και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ως αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας των προορισμών.

Η υπουργός Τουρισμού μίλησε ακόμη για τη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, για τις νέες αεροπορικές συνδέσεις του 2017, και για τις νέες επενδύσεις που υποβλήθηκαν ή βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδοτήσεων.

Μαζί με την βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού προωθούνται νέες θέσεις εργασίας, νέες πηγές εσόδων και νέα επαγγελματική δραστηριότητα.
 
 Επικαιρότητα
Φωτορεπορτάζ: Τα βραβεία Green Greek Awards στην Verde tec
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Ξεκινά η πλατφόρμα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ
Ο Δήμος Ιλίου στη «VERDE.TEC 2018»
Δήμος Αρταίων: Ξεκινούν οι εγγραφές για τον 4ο «Δρόμο του Γιοφυριού»
O ΣΠΑΠ συμμετείχε με στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde Tec
ΠΑΣΕΠΠΕ: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ των βραβείων
Βράβευση μαθητών για το «Μαθαίνω για τα Δάση»
Η διεθνής έκθεση “Elec.Tec” έγινε θεσμός για τον κλάδο
Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον για την Πλατφόρμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Followgreen
H ΚΕΔΕ στην έκθεση Verde Tec: Ο Γ. Πατούλης παρέδωσε τα βραβεία Green Greek Awards
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook