Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Προκήρυξη Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων και Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον
 Την προκήρυξη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment [EBAE]) ανακοίνωσαν η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ., εκτός από την προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων, ανακοίνωσε την προκήρυξη για 3η φορά των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς θεσμούς που αφορούν διαφορετικές κατηγορίες, αλλά έχουν κοινές καταληκτικές ημερομηνίες, κοινή επιτροπή αξιολόγησης και κοινή τελετή απονομής.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος του περιοδικού Ecotec κ. Μιχάλης Σταθακόπουλος, ενώ παρίστατο και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. κ. Μπάμπης Χαραλαμπίδης, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Τα κριτήρια

Ο Aντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. και Εθνικός Συντονιστής των βραβείων κ. Αντώνης Παπαδάκης μίλησε για τους δύο θεσμούς, αναφέρθηκε στις κατηγορίες των βραβείων και παρέθεσε τα κριτήρια επιλογής των βραβευομένων.

Οι δύο διαγωνισμοί απευθύνονται σε εταιρείες, οργανισμούς και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με έδρα την Ελλάδα, διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και της ΚΕΔΕ.

Όσες εταιρείες διακριθούν στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, διαγωνίζονται στη συνέχεια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με βραβευθείσες εταιρείες άλλων χωρών της γηραιάς ηπείρου. Η τελευταία πανευρωπαϊκή απονομή έλαβε χώρα το 2016 στο Ταλίν, όπου συμμετείχαν συνολικά 148 επιχειρήσεις από 24 χώρες. Από αυτές τις επιχειρήσεις 12 ήταν ελληνικές, οι οποίες βραβεύτηκαν προηγουμένως σε ειδική τελετή στην Αθήνα.

H διοργάνωση

Την εκδήλωση για τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Βραβεία συνδιοργανώνει με τον ΠΑ.Σ.ΕΠ.Π.Ε. η εταιρεία ειδικών εκδόσεων και εκθέσεων «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press», η οποία εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό Ecotec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, καθώς και άλλα έξι κλαδικά περιοδικά, ενώ διοργανώνει και τις εκθέσεις «Verde.tec» και «Elec.tec».

Η ανακοίνωση των βραβευμένων επιχειρήσεων θα γίνει κατά τη 2η διεθνή έκθεση «Verde.tec» για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

Όλα τα απαιτούμενα έντυπα συμμετοχής, καθώς και οι πληροφορίες για τους δύο διαγωνισμούς, είναι αναρτημένα στη νέα ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.ΕΠ.Π.Ε. (www.paseppe.gr). Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αντώνη Παπαδάκη, στα τηλέφωνα 2130383814 και 6944518734, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Τέλος, πληροφορίες θα βρείτε και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/environment/awards/index_en.htm).
 
 Επικαιρότητα
Φωτορεπορτάζ: Τα βραβεία Green Greek Awards στην Verde tec
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Ξεκινά η πλατφόρμα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ
Ο Δήμος Ιλίου στη «VERDE.TEC 2018»
Δήμος Αρταίων: Ξεκινούν οι εγγραφές για τον 4ο «Δρόμο του Γιοφυριού»
O ΣΠΑΠ συμμετείχε με στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde Tec
ΠΑΣΕΠΠΕ: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ των βραβείων
Βράβευση μαθητών για το «Μαθαίνω για τα Δάση»
Η διεθνής έκθεση “Elec.Tec” έγινε θεσμός για τον κλάδο
Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον για την Πλατφόρμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Followgreen
H ΚΕΔΕ στην έκθεση Verde Tec: Ο Γ. Πατούλης παρέδωσε τα βραβεία Green Greek Awards
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook