Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Εξοικονόμηση για επαγγελματίες
 Η κοινοπραξία της δράσης BUILD UP Skills UPSWING, της οποίας συντονιστής εταίρος είναι το ΚΑΠΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων των εργατοτεχνιτών τριών ειδικοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης. Από τους 139 επαγγελματίες, που αποφοίτησαν επιτυχώς των προγραμμάτων κατάρτισης, οι 107 πέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Από τους επιτυχόντες, 20 είναι τεχνικοί μόνωσης, 49 αλουμινοσιδηροκατασκευαστές και 38 εγκαταστάτες-συντηρητές καυστήρων. H εθνική δράση BUILD UP Skills UPSWING αποσκοπεί στη διαμόρφωση εξειδικευμένων και κατάλληλα καταρτισμένων εργατών, τεχνιτών και εγκαταστατών ενεργειακών συστημάτων του κατασκευαστικού κλάδου, ικανών να υλοποιούν ανακαινίσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης και νέα “σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας” κτίρια.

Στοχεύοντας στην αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων και την ενίσχυση των σχετικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους, έχει αναπτύξει τα κατάλληλα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και σχήματα πιστοποίησης προσόντων.

Οι εταίροι

Στην κοινοπραξία της δράσης BUILD UP Skills UPSWING, της οποίας συντονιστής εταίρος είναι το ΚΑΠΕ, συμμετέχουν το ΕΜΠ, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΕ, το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και ο ΕΟΠΠΕΠ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η επιτυχία της δράσης BUILD UP Skills UPSWING έθεσε βάσεις για την ευρείας κλίμακας – σε εθνικό επίπεδο - εφαρμογή και υλοποίηση των εν λόγω σχημάτων κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στους εθνικούς στόχους για εξοικονόμηση ενεργείας και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Σε αυτό συνεισέφεραν και οι δύο συναντήσεις διαβούλευσης με τους αρμόδιους κρατικούς, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του έργου, μία τον Ιούλιο σχετικά με την δημιουργία κινήτρων για την ενίσχυση της ζήτησης για ειδικευμένους εργατοτεχνίτες, και μία τον Αύγουστο με αντικείμενο το σχεδιασμό χρηματοδοτικών εργαλείων/κινήτρων και άλλων μέτρων υποστήριξης των εργαζομένων στον κατασκευαστικό κλάδο με σκοπό την αναβάθμιση των προσόντων τους μέσω της συμμετοχής σε κατάλληλα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης.
 
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
ΤΕΕ:H νέα Τεχνική Οδηγία για τον Οδοφωτισμό
Μελέτη ΑΠΘ: Έως και 30,4% η εξοικονόμηση με συστήματα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης
ΚΑΠΕ : Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Mετρό
PrioritEE: Πολύτιμο εργαλείο εξοικονόμησης στα δημόσια κτίρια
Μάθε για την εξοικονόμηση στο Παλαιό Φάληρο…
Roadshow για την ενεργειακή απόδοση
Νέο εργαλείο για την Ενεργειακή Απόδοση
Πελοπόννησος: Προκήρυξη για οδοφωτισμό
Το ΕΚ ψηφίζει για εξοικονόμηση και ηλεκτροκίνηση
Η ΕΒΗΕ για το Εξοικονόμηση ΚατΆ Οίκον
Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Ecotec
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook