Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Βιώσιμη Κινητικότητα στο Ρέθυμνο
 Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης και του τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Δήμου και συμμετείχαν με προτάσεις στις δράσεις για την Βιώσιμη Κινητικότητα στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017».

Οι ημέρες σχεδιασμού διοργανώθηκαν την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017 και του Ευρωπαϊκού έργου CIVITAS Destinations, με στόχο τον διάλογο πάνω σε σχέδια για παρεμβάσεις και νέες υπηρεσίες που μπορούν να βελτιώσουν τις μετακινήσεις και την ποιότητα ζωής στην πόλη. Οι προτάσεις αυτές αποτυπώθηκαν σε σχηματικές απεικονίσεις πάνω σε ταμπλώ από την ομάδα του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι τουρίστες στο Ενετικό Λιμάνι, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις σκέψεις και τις δικιές τους προτάσεις για προτεινόμενα σενάρια επεκτάσεων του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, την πιλοτική κυκλική διαδρομή ενός μικρού ηλεκτρικού λεωφορείου, καθώς και για νέες υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων και συνεπιβατισμού (car pooling).

Η ανταπόκριση τους ήταν πολύ θετική. Πάνω από 100 επισκέπτες από διαφορετικές χώρες προέλευσης συμμετείχαν ενεργά σε συζήτηση για την βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη, και κατέθεσαν την δική τους εμπειρία από καλές πρακτικές ήδη γνωστές και δοκιμασμένες στην χώρα διαμονής τους.

Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε για τους κατοίκους της πόλης, το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, οι οποίοι απέδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για πιο καθαρές και καλύτερες μετακινήσεις, συζητώντας τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους και συνεισφέροντας με χρήσιμες παρατηρήσεις και προτάσεις.

Η συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς είχαν τη δυνατότητα να επιλέγουν και να σημειώνουν το σενάριο της επιλογής τους πάνω στα ταμπλώ, αναδεικνύοντας τις πιο δημοφιλείς σχεδιαστικές προτάσεις.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, όσο και κατά την συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου, είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν επιπλέον προτάσεις και ιδέες.

Οι γνώμες και προτάσεις που κατατέθηκαν μέσω ερωτηματολογίων βρίσκονται σε επεξεργασία από την ομάδα του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η δράση προβλέπεται να επαναληφθεί μελλοντικά, ώστε να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι πολίτες μας να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.
 
 Επικαιρότητα
VERDE.TEC: Βραβεία “best practices” των ΟΤΑ για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος
Siemens: Παραδίδει αεριοστροβίλους στη Βολιβία
Ήπειρος: Η ανάπτυξη της είναι η προστασία του περιβάλλοντος της
E.E: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των φυσικών καταστροφών
Γ. Στασινός: Αποσπασματική η αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών
ΚΑΠΕ: Το 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο
Ελληνικές προτάσεις για τις Κλιματικές Αλλαγές
Προκήρυξη Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων και Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον
Πράσινος τουρισμός στη Θεσσαλία
Αρχίζουν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Περιβάλλοντος
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες