Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Μεσογειακή συνεργασία για την ανακύκλωση
 Τριμερής τεχνική συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για την Ανακύκλωση διοργάνωσε το ΥΠΕΝ, σε εφαρμογή του σχετικού μνημονίου που υπογράφηκε την περασμένη χρονιά, στο Κάιρο. Η χώρα μας, αναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της συμφωνίας, κάλεσε τους εκπροσώπους των δύο χωρών σε διήμερη τεχνική συνάντηση στην Αθήνα, με θέμα την ολοκληρωμένη διαχείριση ρευμάτων αποβλήτων, όπως λιπαντικά, ελαστικά, συσκευασίες και ηλεκτρικές συσκευές.

Εκτός από την ημερίδα συνεργασίας των τριών εταίρων στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε καινοτόμες εγκαταστάσεις, για θέματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης.

Στην πρώτη ημέρα της συνάντησης, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος, ανέφερε πως είναι προτεραιότητα η διαμόρφωση της στρατηγικής συμμαχίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον κοινό Μεσογειακό χώρο που μοιράζονται.

Ο Αν. ΥΠΕΝ αναφέρθηκε στα οφέλη αυτής της συνεργασίας: "Η συνεργασία των χωρών μας, των επιχειρήσεων, των δημόσιων οργανισμών και των επιστημόνων μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τη θετική πλευρά της παγκοσμιοποίησης και να προσεγγίσουμε την κοινωνία της γνώσης, της προόδου και της ανακύκλωσης».

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο ο τομέας του περιβάλλοντος προσφέρεται για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και επενδύσεων που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και κοινωνική ευημερία.

Και στο βάθος αυτής της προσπάθειας είναι η κοινωνία της ανακύκλωσης με μηδενικά απόβλητα και για την χώρα μας: "στην Ελλάδα γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, ώστε να καλυφθούν παραλείψεις και αστοχίες χρόνων στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων. Στόχος μας είναι η μετάβαση σε ένα μοντέλο διαχείρισης που θα συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την κυκλική οικονομία" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος.
 
 Ανακύκλωση
Παλλήνη: Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2018-2019
ECOELASTIKA:
INΣΕΤΕ: Τεράστιες οι δυνατότητες ανακύκλωσης στον τουριστικό τομέα
Παράταση διαγωνισμού για απόβλητα λαμπτήρων
CITIPOST: Voltάρω… στη Θεσσαλονίκη και την ΔΕΘ
Ημερίδα από ΥΠΕΝ και ΕΟΑΝ για τα Πλαστικά
ΕΟΑΝ: Στη ΔΕΘ με χαλασμένες συσκευές…
ΕΟΑΝ: Συμμετοχή στη 83η ΔΕΘ
Λουτράκι: «Πρωτιά» με Πράσινο Σημείο
Αγ. Παρασκευή: Οι 30 Γωνιές της Ανακύκλωσης
H EEAA σε όλη την Ελλάδα…
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook