Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΕΟΑΝ: Εκδήλωση στα Βίλια Αττικής
 Με θέμα «Μείωση, επανάχρηση, ανακύκλωση: Η διαχείριση των απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Βιλίων του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας. Συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ αλλά και η δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, κ. Ιωάννα Κριεκούκη, η οποία μίλησε για τα προβλήματα της περιοχής.

Στην παρέμβασή της η Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη αναφέρθηκε συνοπτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στην ανακύκλωση, ο οποίος από τους 9,5 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, ανά έτος, ανακυκλώνει μόλις το 3,4%, ποσοστό χαμηλότερο του εθνικού μέσου όρου ανακύκλωσης των Δήμων που κυμαίνεται στο 4,7%.

Ο Δ. Πολιτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι αν ο συγκεκριμένος Δήμος που παράγει 9,5 χιλιάδες τόνους κατόρθωνε να ανακυκλώνει το 40% του συνόλου των απορριμμάτων του, δηλαδή 4.000 τόνους, βάσει του νέου νόμου θα μπορούσε να τα πωλήσει με ένα Μ.Ο. τιμής περίπου στα 100€ εξασφαλίζοντας έτσι έσοδα ύψους 400.000€.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΟΑΝ, Δημήτρης Πολιτόπουλος, αναφέρθηκε στο νέο νόμο για την ανακύκλωση που πρόκειται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες και στις αλλαγές που θα επιφέρει. Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά στα επίπεδα ανακύκλωσης της Ελλάδας σε σχέση με χώρες της Ε.Ε.

Το 81% του όγκου των απορριμμάτων καταλήγουν στους ΧΑΔΑ & ΧΥΤΑ της χώρας μας, όταν π.χ. στην Αυστρία το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 10%, ενώ αντίστοιχα η ανακύκλωση ανά κάτοικο στην Ελλάδα φτάνει μόλις τα 15kg, όταν ο μέσος όρος των χωρών-μελών της Ε.Ε. είναι 110kg.

Η Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μέλος Δ.Σ. του ΕΟΑΝ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανακύκλωσης από την πλευρά του πολίτη, εξηγώντας πώς μπορεί να επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής των χρηστικών αντικειμένων πριν καταλήξουν στην ανακύκλωση και ακόμα χειρότερα σε χώρους ταφής και πώς θα διαμορφωθούν στην επόμενη διετία τα τέσσερα ρεύματα ανακύκλωσης.

Συμμετείχαν ακόμη οι Οικολόγοι Πράσινοι, καθώς τη συζήτηση συντόνισε η Έλενα Μπότση, Κοινωνιολόγος και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, ενώ προσκεκλημένοι ήταν οι κκ. Γιώργος Δημαράς, Βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις από το κοινό σχετικά με πρακτικά προβλήματα πρόσβασης στους κάδους, αλλά και με προτάσεις για ενθάρρυνση της ανακύκλωσης υλικών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου παράγονται ποσότητες πλαστικού, γυαλιού και αλουμινίου, με τη βοήθεια της εντατικής ενημέρωσης επαγγελματιών και δημοτών από τον Δήμο.
 
 Ανακύκλωση
Παλλήνη: Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2018-2019
ECOELASTIKA:
INΣΕΤΕ: Τεράστιες οι δυνατότητες ανακύκλωσης στον τουριστικό τομέα
Παράταση διαγωνισμού για απόβλητα λαμπτήρων
CITIPOST: Voltάρω… στη Θεσσαλονίκη και την ΔΕΘ
Ημερίδα από ΥΠΕΝ και ΕΟΑΝ για τα Πλαστικά
ΕΟΑΝ: Στη ΔΕΘ με χαλασμένες συσκευές…
ΕΟΑΝ: Συμμετοχή στη 83η ΔΕΘ
Λουτράκι: «Πρωτιά» με Πράσινο Σημείο
Αγ. Παρασκευή: Οι 30 Γωνιές της Ανακύκλωσης
H EEAA σε όλη την Ελλάδα…
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook