Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Siemens: Παραδίδει αεριοστροβίλους στη Βολιβία
 Η Siemens θα προμηθεύσει 14 αεριοστρόβιλους, 11 ατμοστρόβιλους και επιπλέον εξοπλισμό για την επέκταση των εργοστασίων Termoeléctrica del Sur, Termoeléctrica de Warnes και Termoeléctrica Entre Rios για τη λειτουργία θερμοηλεκτρικού εργοστασίου συνδυασμένου κύκλου, στη Βολιβία. Οι δύο από αυτούς διέσχισαν τις Άνδεις και τέθηκαν υπο την επίβλεψη του προέδρου της χώρας, Μοράλες.

Ο Evo Morales επιθεώρησε την άφιξη των πρώτων δυο αεριοστροβίλων και των γεννητριών τους, που ταξίδεψαν στη χώρα από τη Σουηδία, διανύοντας 16.000 χλμ. μέσα από τις Άνδεις, με προορισμό το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Termoeléctrica del Sur, της εταιρείας ENDE Andina, στη Βολιβία. Οι αεριοστρόβιλοι θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στη Βολιβία.

Συνολικά, παραδόθηκε στη Βολιβία εξοπλισμός από τρεις ηπείρους και πραγματοποιήθηκαν 400 μεταφορές βαρέων φορτίων για να φέρουν εξοπλισμό στις τρεις μονάδες των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

H μονάδα

Οι δύο αεριοστρόβιλοι θα εγκατασταθούν για να δώσουν ενέργεια στις ηλεκτρικές γεννήτριες και να παράγουν ατμό που θα ενεργοποιήσει τους ατμοστροβίλους, αυξάνοντας την απόδοση της μονάδας παραγωγής ενέργειας σε περισσότερο από 50 τοις εκατό.

Ο Πρόεδρος Morales ανέφερε ότι η συνδυασμένη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο και ατμό παρέχει ήδη ηλεκτρική ενέργεια στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα (SIN), μέσω τεσσάρων στροβίλων Siemens SGT-800 χωρητικότητας 40 μεγαβάτ ο καθένας, επιπλέον του υποσταθμού ανύψωσης 230 kilowatt.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Morales, οι στρόβιλοι θα προσθέσουν ισχύ 320 μεγαβάτ στην τρέχουσα δυναμικότητα του εργοστασίου, η οποία στο τέλος του έργου θα έχει ισχύ 480 megawatt, τον Απρίλιο του 2019.

Ανέφερε επίσης, ότι βραχυπρόθεσμα το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο συνδυασμένου κύκλου θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές στην αγορά της Βολιβίας.

Αποδοτικότητα

Η Siemens θα παραδώσει και 11 ατμοστρόβιλους για τις τρεις εγκαταστάσεις θερμοηλεκτρικού σταθμού της ENDE ANDINA από το εργοστάσιό της στο Jundiaí, São Paulo, στη Βραζιλία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει λάβει το εργοστάσιο στην ιστορία της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον André Cassolato, Επικεφαλής της Proposal Team στη Διεύθυνση Ατμοστροβίλων της Siemens, η συμφωνία θα ενισχύσει τη Βολιβία με διαφορετικούς τρόπους. «Το εργοστάσιο ατμοστρόβιλων της Jundiaí είναι στρατηγικής σημασίας για τη Siemens λόγω της θέσης της και της ικανότητάς της να ανταποκριθεί στην ενεργειακή ανάπτυξη σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Αυτή η ιστορική προσφορά θα βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα των τριών εργοστασίων, μειώνοντας την κατανάλωση φυσικού αερίου για κάθε megawatt παραγόμενης ενέργειας και βελτιστοποιώντας την πρόσβαση στην ενέργεια στη Βολιβία», εξηγεί.

«Με το έργο αυτό, η Siemens ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευσή της στην κοινωνία για την αναζήτηση πιο αποδοτικών ενεργειακών λύσεων, συμβάλλοντας στην αύξηση περίπου 1.000 megawatt στα τρία θερμοηλεκτρικά εργοστάσια της Βολιβίας. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν το ήμισυ της εγκατεστημένης ισχύος άλλων θερμοηλεκτρικών και υδροηλεκτρικών σταθμών στη χώρα», εξηγεί ο Cassolato, επικεφαλής της Proposal Team στη Διεύθυνση Ατμοστροβίλων της Siemens.
 
 Επικαιρότητα
VERDE.TEC: Βραβεία “best practices” των ΟΤΑ για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος
Ήπειρος: Η ανάπτυξη της είναι η προστασία του περιβάλλοντος της
E.E: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των φυσικών καταστροφών
Γ. Στασινός: Αποσπασματική η αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών
Βιώσιμη Κινητικότητα στο Ρέθυμνο
ΚΑΠΕ: Το 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο
Ελληνικές προτάσεις για τις Κλιματικές Αλλαγές
Προκήρυξη Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων και Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον
Πράσινος τουρισμός στη Θεσσαλία
Αρχίζουν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Περιβάλλοντος
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες