Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Παρουσίαση Μητρώου Παραγωγών
 Με πλήρως διαφωτιστικές ομιλίες, τα στελέχη του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), ανέλυσαν όλη την διαδικασία εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (ΕΜΠΑ). ) Ο ρόλος και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ήταν το κεντρικό θέμα της ημερίδας, στην οποία παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσιρώνης αλλά και ο «οικοδεσπότης» της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κων. Μίχαλος. Εξαιρετική η ανταλλαγή απόψεων για το νέο νομοσχέδιο σε μια συμβολική ημέρα…

Πριν έναν χρόνο ακριβώς, σε αυτήν την αίθουσα αναγγέλθηκε η διαδικασία έναρξης του διαλόγου για το νέο νομοσχέδιο της ανακύκλωσης. Μόλις λίγες ημέρες πριν, είχε αναλάβει καθήκοντα ο κ. Φάμελλος και αποχωρούσε ο εμπνευστής του νέου νομοσχεδίου κ. Τσιρώνης.

Από πλευράς ΕΟΑΝ, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος και ο κ. Χαράλαμπος Μπιλίνης, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, επικεντρώθηκαν στο νέο νόμο για την ανακύκλωση, που ψηφίστηκε την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 από τη Βουλή.

Η κ. Ρόζυ Χαριτοπούλου, Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), αφού όρισε τον «παραγωγό» ως εκείνον που εισάγει ή κατασκευάζει προϊόντα τα οποία υπόκεινται σε εναλλακτική διαχείριση, μίλησε για τη σκοπιμότητα εφαρμογής του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών και τόνισε ότι η Ελλάδα καινοτομεί καθώς είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία υπάρχει ενιαίο μητρώο παραγωγών, στο οποίο εγγράφονται παραγωγοί όλων των προϊόντων που εμπλέκονται στην εναλλακτική διαχείριση.

Η κα Έφη Τριτοπούλου, Στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) αναφέρθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την μείωση της λεπτής πλαστικής σακούλας, η οποία βάζει τέλος στη δωρεάν διάθεσή της με θέσπιση ανταποδοτικού τέλους, καθώς και για τον εθνικό στόχο του 2025 που περιλαμβάνει 40 σακούλες κατά κεφαλήν ετησίως, αλλά και στις υποχρεώσεις που απορρέουν για τους παραγωγούς πλαστικών σακουλών.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ενημέρωση από τον κ. Δημήτρη Ποδιώτη, Στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης για πρακτικά ζητήματα που αφορούν τους παραγωγούς, όπως ο τρόπος εγγραφής τους στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών, η διαδικασία διόρθωσης καταχώρησης λανθασμένων στοιχείων, η συχνότητα υποβολής των στοιχείων, κ.ά.

Ο κ. Μανώλης Μπαλτάς- Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), παρουσίασε τις θέσεις του επιμελητηρίου σε σχέση με το νέο νόμο.

Μέχρι σήμερα, 3.800 εταιρείες έχουν εγγραφεί στο ΕΜΠΑ.

Περισσότερα για τις παρουσιάσεις και για τις βασικές στιγμές της ημερίδας, αναλυτικά στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Ecotec.
 
 Ανακύκλωση
Παλλήνη: Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2018-2019
ECOELASTIKA:
INΣΕΤΕ: Τεράστιες οι δυνατότητες ανακύκλωσης στον τουριστικό τομέα
Παράταση διαγωνισμού για απόβλητα λαμπτήρων
CITIPOST: Voltάρω… στη Θεσσαλονίκη και την ΔΕΘ
Ημερίδα από ΥΠΕΝ και ΕΟΑΝ για τα Πλαστικά
ΕΟΑΝ: Στη ΔΕΘ με χαλασμένες συσκευές…
ΕΟΑΝ: Συμμετοχή στη 83η ΔΕΘ
Λουτράκι: «Πρωτιά» με Πράσινο Σημείο
Αγ. Παρασκευή: Οι 30 Γωνιές της Ανακύκλωσης
H EEAA σε όλη την Ελλάδα…
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook