Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Μάνδρα: Αποκατάσταση και επούλωση πληγών
 Αμείωτες είναι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Τα σωστικά συνεργεία, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες ώρες, επιχειρούν σε όλες τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να καλύψουν κάθε πιθανό σημείο στο οποίο κάποιος συμπολίτης μας ενδέχεται να χρειάζεται βοήθεια. Στο τεύχος Δεκεμβρίου του Ecotec ένα χρονολόγιο που δείχνει πως η κατάσταση έχει αλλάξει… Από τις Κλιματικές Αλλαγές στην προσαρμοστικότητα.

Οι Κλιματικές Αλλαγές, που επικαλέστηκαν και μέλη του Κοινοβουλίου, είναι ο ένας παράγοντας που ευθύνεται για την «καταστροφική Τετάρτη». Δεν είναι ο μόνος. Αυτή τη στιγμή προέχει η επούλωση όλων των «τραυμάτων» στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Μεγάλος αριθμός μηχανημάτων έργου και γεωπροωθητήρων του Στρατού, της παραχωρησιούχου Ολυμπίας Οδού, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων δουλεύουν ακατάπαυστα για την απομάκρυνση φερτών υλικών και άλλων εμποδίων, από κεντρικούς και δευτερεύοντες δρόμους που οδηγούν σε κατοικίες.

Ένα άλλο πρόβλημα αποκαθίσταται σταδιακά και είναι η ηλεκτροδότηση. Καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια από τον ΔΕΔΔΗΕ για να φθάσει το ρεύμα εντός των προσεχών ωρών ακόμη και στο πιο απρόσιτο σημείο όπου έχουν καταγραφεί βλάβες.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό… Η κακοκαιρία πλήττει κι άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως την Βόρεια Ελλάδα, ειδικότερα τα Γιαννιτσά, την Κατερίνη, τη Γουμένισσα και την Αλεξάνδρεια, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μεγάλο αριθμό κλήσεων για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένες οικίες και καταστήματα.

Από την «Ευρυδίκη» στον «Ζήνων» και τίποτε δεν είναι ίδιο, στον τομέα των Κλιματικών Αλλαγών. Αναζητείται πλέον σχέδιο προσαρμοστικότητας και ανθεκτικότητα ενάντια στις επιπτώσεις των Κλιματικών Αλλαγών.
 
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
Ενίσχυση των πληγεισών περιοχών
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου: Ξεκίνησε η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης
To «LIFEPOSITIVEMgOFGD» στη Χαλκιδική
Κοινή πρόταση για τους δασικούς χάρτες στα νησιά
ΓΕΩΤΕΕ: Ημερίδα για τις Δασικές Πυρκαγιές
Περιφέρεια Αττικής: Πιλοτική εφαρμογή στο Πεδίον του Αρεως
Απειλή στο Αιγαίο: Είδος προς εξαφάνιση η Πίννα
«Ξαναζεί» η λίμνη Κάρλα
Πεντέλη: Δενδροφύτευση στα καμένα
Με αφετηρία τη Σίκινο, οι δράσεις του «SEA CHANGE»
«Ελεύθερη» η κολύμβηση στο Σαρωνικό
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook