Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Το γεγονός του 2017 στα απόβλητα
 Το 5ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ θα μπορούσε δίκαια να χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα του 2017 στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Κρίσιμα συμπεράσματα, απολογισμοί για την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον ρόλο των ΟΤΑ αλλά και την εφαρμογή των νέων νόμων ανακοινώθηκαν στα συνεδριακά γεγονότα της διοργάνωσης. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Eoctec.

Tο 5ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ «Η Διαχείριση Αποβλήτων και η Συμβολή της στην Κυκλική Οικονομία» χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένο και στην προσέλευση του κόσμου. Συγκέντρωσε πλήθος ειδικών, επιστημόνων, επαγγελματιών και εκπροσώπων της Πολιτείας.

Στο διήμερο συνέδριο παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Α.Μπιζά, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μ.Γεράνης κ.α

Την πρώτη ημέρα, το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 400 και πλέον συμμετέχοντες από τον ευρύτερο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Κατά την 2η ημέρα του Συνεδρίου, ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος κ. Φάμελος παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις προτεραιότητες της χώρας, ενώ ανέφερε ότι αναμένει περισσότερη συνεργασία της ΕΕΔΣΑ με τους ΦΟΔΣΑ, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η τεχνογνωσία στη χώρα μας. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην κυβερνητική πρωτοβουλία «Πρόγραμμα Δράσης για την Κυκλική Οικονομία», σύμφωνα με την οποία διυπουργική επιτροπή έχει αναλάβει το σχεδιασμό μέτρων θεσμικού, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, όπως η οργάνωση της αγοράς, η προώθηση χρηματοδοτικών εργαλείων, η βιομηχανική συμβίωση και η αγορά δευτερογενών καυσίμων.

Αναλυτικά τα κορυφαία γεγονότα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Αβέρωφ του ΕΜΠ, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, θα παρουσιαστούν στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Ecotec.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
Ιntrakat: Υπογραφή Σύμβασης για απόβλητα
ΕΔΣΝΑ: Μονάδα Επεξεργασίας ΒιοΑποβλήτων (ΜΕΒΑ) στο Δήμο Μαρκοπούλου
Το Ηράκλειο Κρήτης στο «WIN – POL»
Δήμος Κηφισιάς: Νέο σάρωθρο
Φάμελλος: Οι δήμοι να εφαρμόσουν την ΔσΠ
Συνάντηση ΕΕΔΣΑ με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ
Υπογραφή συμφωνίας εκμετάλλευσης βιοαερίου Κ/Ξ ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ – Thalis ES με ΔΙΑΔΥΜΑ
Σχεδιασμός έργων διαχείρισης αποβλήτων στην Λέρο
Σύνοδος ΦΟΔΣΑ στη Θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση ΕΔΣΝΑ για ΧΥΤΑ κι επιδημιολογική έρευνα
Αρχιζει το μεγάλο Συνέδριο στη Νάξο
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook