Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Γ. Καραμέρος: Ικανοποίηση για την ανακύκλωση στον ΕΔΣΝΑ
 Το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στη Φυλή, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, διαπιστώνοντας πρόοδο στις προσπάθειες που καταβάλει ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την ανακύκλωση. Το 45% των υλικών και οργανικών αποβλήτων μετατρέπεται σε αλουμίνιο, πλαστικό, χαρτί και κυρίως βιολογικό λίπασμα.

Η αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών που παράγονται τα τελευταία τρία χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Κλαδέματα, υπολείμματα λαϊκών αγορών αλλά και σύμμεικτα απόβλητα από τους καφέ κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε Δήμους της βόρειας Αθήνας, ανακυκλώνονται ή μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικά προϊόντα.

«Από το σχεδόν μηδέν, πριν το 2014, φτάσαμε σε 30.000 τόνους οργανικά απόβλητα και 250.000 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά, που εισάγονται σε ετήσια βάση στο εργοστάσιο με το 45% αυτών να ανακυκλώνεται, παράγοντας αλουμίνιο, πλαστικό, χαρτί και κυρίως 1.500 τόνους συσκευασμένο, εμπορεύσιμο εδαφοβελτιωτικό προϊόν, που για πρώτη φορά ο ΕΔΣΝΑ, ως δημόσιος φορέας, μπορεί να διαθέτει στην αγορά» δήλωσε ο κ. Καραμέρος.

Αναφερόμενος στην επιτυχία του προγράμματος, ο Αριστείδης Βρούστης, Περιφερειακός Σύμβουλος, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και ψυχή του προγράμματος παραγωγής κομπόστ επισήμανε: «Η Περιφέρεια Αττικής πλέον παράγει ανακυκλώσιμα υλικά, εναλλακτικά καύσιμα και κυρίως βιολογικό λίπασμα με την επεξεργασία υλικών από τις λαϊκές αγορές, τους δήμους των βορείων προαστίων και την λαχαναγορά του Ρέντη. Τις επόμενες εβδομάδες ελπίζουμε ότι θα διατεθεί στην αγορά προς πώληση συμβάλλοντας έτσι, στη μείωση ταφής απορριμμάτων στη Φυλή και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Στο άμεσο μέλλον, θα διατεθούν επιπλέον καφέ κάδοι σε δήμους της βόρειας Αθήνας και θα δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων των ΟΤΑ αλλά και στα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για ενεργή συμμετοχή τους.

Στην φωτό, από την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρου στο ΕΜΑΚ της Φυλής και ο Α. Βρούστης Περιφερειακός Σύμβουλος και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ με τα προιόντα της ανακύκλωσης που παράγονται στο ΕΜΑΚ.
 
 Ανακύκλωση
Tο μήνυμα της ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μέσω δήμου Φυλής
Ένα δις δολάρια για τη διαχείριση των πλαστικών
Γ.Πατούλης-Σ.Φάμελλος: Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ η Ανακύκλωση
ΥΠΕΝ: Κίνητρα για την ανακύκλωση και όχι μόνον…
COMBATT: Χριστουγεννιάτικη ανακύκλωση στο Μαρούσι
Επιστολή Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλου στη ΚΕΔΕ
Γιορτή Ανακύκλωσης από COMBATT και δήμο Αμαρουσίου
ΕΣΔΑΚ: Μεγάλος διαγωνισμός ανακύκλωσης στα Σχολεία
Ανταποδοτική Ανακύκλωση στον Πειραιά
Παλλήνη: Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2018-2019
ECOELASTIKA:
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook