Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΡΑΕ: Διαγωνισμοί ΑΠΕ για 2.600 MW
 Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πρότεινε διαγωνισμούς για αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 2.600 μεγαβάτ κατά την τριετία 2018 – 2020. Σχετικά με τους διαγωνισμούς, θα είναι μειοδοτικοί με κριτήριο την τιμή πώλησης της κιλοβατώρας στο σύστημα ενώ θα υπάρχει ανώτατη τιμή εκκίνησης. Ο πρώτος διαγωνισμός εφέτος μπορεί να προκηρυχθεί τον Ιούνιο και οι άλλοι δύο τον Αύγουστο.

Οι Διαγωνισμοί θα προκηρυχτούν με βάση το νέο Κοινοτικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές που προβλέπει την διενέργεια ανταγωνιστικών διαδικασιών για τις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Στόχος, να αυξηθεί η διείσδυση της "πράσινης" ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει αναλάβει η χώρα.

Επίσης να ελαχιστοποιηθεί το κόστος που καταβάλουν οι καταναλωτές μέσω του ΕΤΜΕΑΡ για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών.

Οι τιμές

Οι διαγωνισμοί θα είναι μειοδοτικοί με κριτήριο την τιμή πώλησης της κιλοβατώρας στο σύστημα ενώ θα υπάρχει ανώτατη τιμή εκκίνησης η οποία σύμφωνα με την πρόταση της ΡΑΕ θα είναι 85 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα φωτοβολταϊκά ισχύος 1έως 10 μεγαβάτ και 95 ευρώ για τα μικρότερα φωτοβολταϊκά έως 1 MW και τα αιολικά 3 - 50 ΜW.

Προτείνεται να τεθεί ως προϋπόθεση για τη διενέργεια κάθε διαγωνισμού, το ενδιαφέρον από τους υποψήφιους επενδυτές να είναι τουλάχιστον 80% υψηλότερο από την ισχύ που θα τίθεται σε δημοπρασία.

Οι προυποθέσεις

Εφόσον υπογραφεί στο μεταξύ η υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει το πλαίσιο των ανταγωνιστικών διαδικασιών, ο πρώτος διαγωνισμός εφέτος μπορεί να προκηρυχθεί τον Ιούνιο και να ακολουθήσουν άλλοι δύο τον Αύγουστο και προς το τέλος του χρόνου. Συνολικά εφέτος προβλέπεται να προκηρυχθούν 1000 μεγαβάτ (300 MW αιολικά, 300 φωτοβολταϊκά και άλλα 400 MW κοινός διαγωνισμός για τις δύο τεχνολογίες), άλλα 1000 το 2019 με την ίδια κατανομή και 600 μεγαβάτ το 2020.
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Ήλιος
ΡΑΕ: Προκήρυξη Μόνιμων ανταγωνιστικών διαδικασιών έργων ΑΠΕ
Επιστολή ΣΠΕΦ για ΠΧΕΦΕΛ
Ελεγκτές στην Αθήνα για τα φωτοβολταικά
Eπιστολή ΣΠΕΦ για Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ
O Θανάσης Σακκάς της Aleo Solar στο Ecotec
Ηλιακός αγώνας ράλι
H επόμενη Intersolar στο Μόναχο τον Ιούνιο του 2018
O Συνήγορος… των φωτοβολταϊκών: έκθεση-καταπέλτης για την περίοδο 2009 - 2014
Διαμαρτυρία παραγωγών φ/β στο ΥΠΕΝ
Συνάντηση SolarPower Europe - ΣΕΦ με Υπουργείο Οικονομίας
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook