Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Σεμινάριο για την ενέργεια
 Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Independent Assessment of Energy Efficiency Building Renovations – GREPCon service” (Ανεξάρτητη αξιολόγηση ανακαινίσεων ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια – H νέα υπηρεσία GREPCon), θα διεξαχθεί την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018, στις 12:00 – 13:00. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων συμμετέχει ως ομιλητής. Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική.

Το σεμινάριο αφορά φορείς που ασχολούνται με έργα ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια του τριτογενούς τομέα, όπως Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα που ενδιαφέρονται να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων τους.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, ως μέλος του δικτύου συνεργατών της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Trust EPC South, συμμετέχει ως ομιλητής στο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Independent Assessment of Energy Efficiency Building Renovations – GREPCon service” (Ανεξάρτητη αξιολόγηση ανακαινίσεων ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια – H νέα υπηρεσία GREPCon), την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018, στις 12:00 – 13:00. Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες για επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης και Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) στην Ευρώπη, καθώς και στις νότιες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Trust EPC South.

Ακόμα, θα παρουσιαστεί η GREPCon, μια υπηρεσία που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας, και η οποία παρέχει μια τυποποιημένη προσέγγιση στην αξιολόγηση μέτρων ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια του τριτογενούς τομέα, επιτρέποντας τη συγκριτική αξιολόγηση επενδύσεων με την επικύρωση της Bureau Veritas.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα παρουσιάσει ένα από τα πιλοτικά έργα της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή στο σύνδεσμο: https://register.gotowebinar.com/register/570956985216605954.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Trust EPC South

Η πρωτοβουλία Trust EPC South στοχεύει στην προώθηση επενδύσεων σε έργα ενεργειακής απόδοσης στον τομέα των υπηρεσιών στις χώρες της Ν. Ευρώπης, με έμφαση στα έργα ΣΕΑ, μέσω:

α) προώθησης του διαλόγου και συνεργειών μεταξύ των φορέων της αγοράς, επενδυτών και του χρηματοπιστωτικού τομέα,

β) ανάδειξης ευκαιριών και βέλτιστων πρακτικών για την υλοποίηση βιώσιμων ενεργειακών έργων στον τριτογενή τομέα και εντοπισμό κατάλληλων μηχανισμών για αντιμετώπιση των εμποδίων στην ανάπτυξη των ΣΕΑ,

γ) κατάλληλης μεθοδολογίας τυποποίησης και εργαλείων συγκριτικής αξιολόγησης σε στενή συνεργασία με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και πρακτικής δοκιμής και βελτιστοποίησης προτεινόμενων λύσεων/εργαλείων μέσω πιλοτικών έργων και

δ) δράσεων ανάπτυξης γνώσεων και μεταφοράς τεχνογνωσίας. Το έργο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται σε 6 χώρες (Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία).
 
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ: Προηγμένες τεχνολογίες κλιματισμού βέλτιστης εξοικονόμησης
Γ. Στασινός: Να ξεκινήσει άμεσα η ενσωμάτωση των νέων κοινοτικών κατευθύνσεων για την εξοικονόμηση
Smart City ο Ασπρόπυργος
ΤΕΕ:H νέα Τεχνική Οδηγία για τον Οδοφωτισμό
Μελέτη ΑΠΘ: Έως και 30,4% η εξοικονόμηση με συστήματα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης
ΚΑΠΕ : Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Mετρό
PrioritEE: Πολύτιμο εργαλείο εξοικονόμησης στα δημόσια κτίρια
Μάθε για την εξοικονόμηση στο Παλαιό Φάληρο…
Roadshow για την ενεργειακή απόδοση
Νέο εργαλείο για την Ενεργειακή Απόδοση
Πελοπόννησος: Προκήρυξη για οδοφωτισμό
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook