Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Η πίτα του Ανέμου
 Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ στο χώρο του Ελαιών Loft, όπου επιχειρηματίες, επαγγελματίες και ο επιστημονικός κόσμος της αιολικής ενέργειας συναντήθηκαν και φέτος τόσο για την κοπή της πίτας, για την ανταλλαγή ευχών για μια καλή αιολική χρονιά όσο και για την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ενεργειακά θέματα. Οι 250 προσκεκλημένοι διασκέδασαν σε εορταστική ατμόσφαιρα ενώ δεν έλειψαν και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Τα κομμάτια της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας έκοψαν:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ κ. Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σηφάκης.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Νίκος Μπουλαξής, ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Καθ. Νίκος Χατζηαργυρίου, o πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ κ. Μιχάλης Φιλίππου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Βασίλης Τσολακίδης και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Ντίτορας.

Επίσης παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι άλλων ενεργειακών συλλογικών φορέων, Ελληνικών και Ευρωπαϊκών (Α.Π.Ε., Μικρών Υδροηλεκτρικών, Φωτοβολταϊκών, Προμηθευτών).

Οι ομιλίες

Στην ομιλία του ο Υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης τόνισε την πολιτική του βούληση για έναν αποτελεσματικό ενεργειακό σχεδιασμό που θα εξασφαλίσει την επίτευξη υψηλών στόχων διείσδυσης Α.Π.Ε. στο δρόμο για το 2030 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Αναφέρθηκε στο νέο εργαλείο των Ενεργειακών Κοινοτήτων και τις προσπάθειες του Υπουργείου για την προώθηση των επενδύσεων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης συνεχάρη την ΕΛΕΤΑΕΝ για την εκδήλωση. Αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τη θητεία του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στις βάσεις που προσπάθησε να θέσει για την προώθηση της αιολικής ενέργειας και των Α.Π.Ε. γενικότερα. Υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την έξοδο από την κρίση.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης δήλωσε την πρόθεση της ΔΗΣΥ να σταθεί δίπλα στον κλάδο της αιολικής ενέργειας και απέναντι στα προβλήματά του και απηύθυνε πρόσκληση για συνεργασία, ιδέες και προτάσεις.

Ο Γιάννης Σηφάκης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΕΛΕΤΑΕΝ και ανασκόπησε τη συνεργασία μαζί της όταν ήταν ο ίδιος Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών, ΕΣΜΥΕ. Τόνισε πόσο χρήσιμη του είναι η εμπειρία του στον κλάδο, για την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, το 2017 ήταν ένα από τα καλύτερα έτη για τις αιολικές επενδύσεις αφού η νέα αιολική ισχύς που συνδέθηκε στο δίκτυο ξεπέρασε τα 300MW. Αναφέρθηκε στο όραμα για τις Α.Π.Ε. το 2030 και 2050. Για την Ελλάδα, το όραμα αυτό απαιτεί φιλόδοξο ενεργειακό και μη περιοριστικό χωροταξικό σχεδιασμό.

Έκανε συνοπτική αναφορά στα θέματα που θα αποτελέσουν τις προτεραιότητες για την ΕΛΕΤΑΕΝ τη νέα χρονιά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των Α.Π.Ε. στην ηλεκτρική αγορά, στις ανταγωνιστικές διαδικασίας και στις τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο και τα δίκτυα. Τέλος, περιέγραψε τις πρωτοβουλίες για να πετύχει η ΕΛΕΤΑΕΝ μεγαλύτερη συνεργασία με τις επιχειρήσεις του κλάδου και να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στα μέλη της.

«Η πλήρης αξιοποίηση του αιολικού μας δυναμικού και βέβαια οι μεγάλες διασυνδέσεις προς τα Ευρωπαϊκά δίκτυα, τοποθετούν στρατηγικά την Ελλάδα στο γεωπολιτικό παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και αν σκεφθούμε ότι το μέγιστο δυναμικό μας εντοπίζεται στο Αιγαίο, η τοποθέτηση αυτή αποκτά χαρακτήρα εθνικού στοιχήματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Παρουσίες

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου. Ανάμεσα τους ο Γιώργος Περιστέρης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο Δημήτρης Κοπελούζος της ΕΛΙΚΑ, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι στην Ελλάδα της Enel Green Power (Ιταλία), της Rokas Iberdrola (Ισπανία) και της EDF ΕΝ Hellas (Γαλλία),

oι εκπρόσωποι όλων σχεδόν των κατασκευαστών ανεμογεννητριών στην Ελλάδα Vestas, Siemens Gamesa, GE Renewable Energy και Enercon,

στελέχη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Εξωτερικών, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΛΑΓΗΕ, το ΚΑΠΕ, τη GiZ και τη ΔΕΗ,

εκπρόσωποι και διοικήσεις άλλων συνδέσμων: του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Α.Π.Ε. (European Renewable Energy Federation EREF), του ΕΣΗΑΠΕ, του ΕΣΜΥΕ, της ΠΟΣΠΗΕΦ, του ΣΕΗΑΠΕ και του ΕΣΕΠΗΕ
 
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας / Άνεμος
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τα μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ: Η συμμετοχή των νέων αιολικών πάρκων στην ηλεκτρική αγορά
ΕΛΕΤΑΕΝ: Ετήσια εκδήλωση με τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ
ΕΛΕΤΑΕΝ: Στην Αναθεώρηση του Συντάγματος η Κλιματική Αλλαγή
Δημόσια διαβούλευση για μικρές α/γ
ΕΛΕΤΑΕN για τις νέες δημοπρασίες ΑΠΕ
Στα σκαριά αιολικό πάρκο στο Μουζάκι
Ξεκινά το Παγκόσμιο Συνέδριο Αιολικής Ενέργειας
Κοινοπραξία Van Oord – Ελληνικά Καλώδια: Ανάθεση του έργου διασύνδεσης αιολικού πάρκου Hollandse Kust (South)
Γ. Μανιάτης: «Τεράστιες καθυστερήσεις στα κονδύλια από τα Αιολικά Πάρκα (2015-2017)»
Αιολική Ενέργεια: το Α’ Εξάμηνο 2018
Παγκόσμια Ημέρα της Αιολικής Ενέργειας, Global Wind Day
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook