Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Waste4Think: Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με διεθνή αντίκτυπο
 Η επίσημη παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος Waste4Think ανέδειξε όλες τις προοπτικές για τις μελλοντικές λύσεις στην διαχείριση αποβλήτων. Στο κτίριο της Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου διοργανώθηκε η εκδήλωση, εκτός από τον δήμο Χαλανδρίου, που συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα, παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της ιταλικής πόλης Σεβέζο, της ισπανικής Ζαμούντιο και της πορτογαλικής Κασκές. Χαιρετισμό απεύθυνε η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου και ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος.

Αγάπη… για το περιβάλλον, υποδηλώνει το πρόγραμμα Waste4Think, που παρουσιάστηκε ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου. Με πολλά οφέλη και καινοτόμες λύσεις.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των λύσεων θα εμπλουτιστούν από δεδομένα ολιστικής αντιμετώπισης πάνω στη διαχείριση απορριμμάτων και θα παρουσιαστούν σε 4 αστικές περιοχές της Ευρώπης με αλληλοσυμπληρούμενα χαρακτηριστικά.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.), με αντικείμενο το πρωτοπόρο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων Waste4Think, που εφαρμόζεται πιλοτικά στο Χαλάνδρι.

Η Περιφερειάρχης

«διεθνή πρωτοβουλία η οποία σχετίζεται με την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την επικοινωνία σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών, στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης. Ακριβώς του μοντέλου ανάπτυξης, με νέες, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας που χρειάζεται η πατρίδα μας για τη μετά τα μνημόνια εποχή», ήταν τα λόγια της κ. Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκφράζει ακριβώς τη φιλοσοφία και τους στόχους του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού σχετικά με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, των αρχών της αποκέντρωσης και της εγγύτητας.

Για την ελληνική συμμετοχή την παρουσίαση έκανε ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Γεράσιμος Λυμπεράτος ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της συζήτησης.

Το πρόγραμμα

Το Waste4Think ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και έχει διάρκεια 42 μήνες. Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση πρακτικών κυκλικής οικονομίας σε υφιστάμενα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, υλοποιώντας και ολοκληρώνοντας 20 καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της διαχείρισης απορριμμάτων.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
WARM UP DAY | GREENTECH CHALLENGE: Μεγάλη συμμετοχή για την καινοτομία
Τα απόβλητα και οι λύσεις στο Μυστρά
ΚΕΔΕ: Στον Μυστρά για τα απόβλητα της Πελοποννήσου
Απάντηση ΕΔΣΝΑ σε δημοσιεύματα
Αγ. Παρασκευή: Ο καφέ κάδος… πάει Λαϊκή Αγορά
Ξεκινά το CirClE2018 στα Χανιά
Ιntrakat: Υπογραφή Σύμβασης για απόβλητα
ΕΔΣΝΑ: Μονάδα Επεξεργασίας ΒιοΑποβλήτων (ΜΕΒΑ) στο Δήμο Μαρκοπούλου
Το Ηράκλειο Κρήτης στο «WIN – POL»
Δήμος Κηφισιάς: Νέο σάρωθρο
Φάμελλος: Οι δήμοι να εφαρμόσουν την ΔσΠ
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook