Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
O ΣΠΑΠ συμμετείχε με στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde Tec
 Στη 2η Διεθνή Έκθεση Verde Tec συμμετείχε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.). Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της ΚΕΔΕ. περιελάμβανε ακόμη το 2ο Διεθνές Συνέδριο Verde Tec και τα βραβεία των καλύτερων πρακτικών για τους ΟΤΑ, ένα από τα οποία κατέκτησε ο Σύνδεσμος, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση με το δικό του περίπτερο, ενημερώνοντας τους πολίτες.

Οι εθελοντές που πλαισίωσαν το περίπτερο του Συνδέσμου ενημέρωσαν τους εκατοντάδες επισκέπτες του για τις δράσεις και τη δραστηριότητά του. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν:

O πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Δήμαρχος Σάμου και Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Μήλου και Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Γεράσιμος Δημουλάκης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος, ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κηφισιάς και Μέλος της Ε.Ε. του Σ.Π.Α.Π. Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ Ανδρέας Βαρελάς, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων και Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Παναγιώτης Φυκίρης.

Οι δηλώσεις

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Είναι πραγματικά πολύ ελπιδοφόρο για το περιβάλλον να βλέπει κανείς τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία και βελτίωση του Περιβάλλοντος, πολλές φορές σε πείσμα των οικονομικών δυσκολιών και των γραφειοκρατικών εμποδίων που βρίσκονται απέναντι ως τροχοπέδη σε κάθε είδους καινοτομία και πρωτοποριακή δράση.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχύουμε συνεχώς και να πραγματοποιούμε όλο και περισσότερες δράσεις, που θα έχουν σα στόχο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, της επανάχρησης, της διαλογής των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης που θα λειτουργήσουν θετικά και προσθετικά στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την προστασία και αναγέννηση του περιβάλλοντος.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την επιτυχημένη διοργάνωση, αλλά και τους ΟΤΑ και τους ιδιωτικούς φορείς για όσα κάνουν για το περιβάλλον και τις καινοτόμες πρακτικές που το αφορούν».
 
 Επικαιρότητα
Κοινή επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ-ΕΣΜΥΕ για τον Ειδικό Λογαριασμό Α.Π.Ε.
Παρουσία Ecotec στο 3rd EU-Arab World Summit
Οι πέντε δήμοι του έργου BEACON
Tο ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Αν. Μεσόγειο
Τo ATHENS INNOVATION FESTIVAL επιστρέφει
WARM UP DAY | GREENTECH CHALLENGE: Μεγάλη συμμετοχή για την καινοτομία
Tο νέο ΠΧΠ για τη Στερεά Ελλάδα-Που βρίσκονται οι ζώνες των ΑΠΕ
ΥΠΕΝ-ΥΠΠΕΘ: Ενώνουν δυνάμεις για το περιβάλλον
Μάθημα (e-learning) για την αξιοποίηση του περιβαλλοντικού τουρισμού
Κοινή επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ-ΣΕΦ σε ΡΑΕ
Πρωτοβουλία για επανασχεδιασμό των αστικών περιοχών
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook