Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Η Ανάπλαση… και οι αντιδράσεις
 «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» αναμένεται να είναι ο νέος φορέας που θα συντονίζει τα σχέδια και τα έργα για την αναβάθμιση της πρωτεύουσας. Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών φέρει την υπογραφή δέκα υπουργών της κυβέρνησης, προβλέπει την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας, κ. Αλέκου Φλαμπουράρη αλλά προκάλεσε τις αντιδράσεις του δημάρχου Αθηναίων.

Στο νέο φορέα μετέχουν η κυβέρνηση δια των υπουργών της Επιτροπής Μεγάλων Έργων, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Φλαμπουράρη, ο νέος φορέας δεν διεκδικεί να υποκαταστήσει λειτουργίες και αρμοδιότητες, ούτε των υπουργείων ούτε των ΟΤΑ.

Οι περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας και τα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των δράσεων του νέου φορέα, στον οποίο συμμετέχει, λόγω του ενδιαφέροντος που προκύπτει για την ανάπλαση των Προσφυγικών και ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Αντιδράσεις

Στην ανακοίνωση του, ο δήμος της Αθήνας κάνε λόγο για υποβάθμιση του αρχικού του ρόλου: «Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι ο δήμος Αθηναίων θα διαδραμάτιζε κεντρικό, ακόμη και συντονιστικό, ρόλο στο εγχείρημα, από το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα προκύπτει ότι η συμμετοχή του Δήμου έχει υποβαθμιστεί σε ρόλο απλού μέλους ενός οκταμελούς διοικητικού συμβουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη «αντί να κάνουμε τον δήμο, τον πραγματικό κυβερνήτη στην πόλη του, όπως συμβαίνει στο δήμο της Νέας Υόρκης, στο δήμο του Λονδίνου, σε κάθε μεγαλούπολη, κάναμε την κυβέρνηση, δήμο».

Οι υπογραφές

Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη σύσταση του φορέα, κατατέθηκε τη Μ. Τρίτη, με τις υπογραφές των υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Υγείας Ανδρέα Ξανθού, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργου Σταθάκης, Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
 
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
AEK: Με σεβασμό στο περιβάλλον
Tomicus Tiniperda: Ο απειλή του Σέιχ Σου τρώει πεύκα
Ενίσχυση των πληγεισών περιοχών
Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου: Ξεκίνησε η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης
To «LIFEPOSITIVEMgOFGD» στη Χαλκιδική
Κοινή πρόταση για τους δασικούς χάρτες στα νησιά
ΓΕΩΤΕΕ: Ημερίδα για τις Δασικές Πυρκαγιές
Περιφέρεια Αττικής: Πιλοτική εφαρμογή στο Πεδίον του Αρεως
Απειλή στο Αιγαίο: Είδος προς εξαφάνιση η Πίννα
«Ξαναζεί» η λίμνη Κάρλα
Πεντέλη: Δενδροφύτευση στα καμένα
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook