Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Το GreenTech Challenge στην δεύτερη φάση...
 Στις 20 Απριλίου, στην αίθουσα Πολυμέσων της Βιβλιοθήκης ΕΜΠ, θα πραγματοποιηθεί το 2nd Bootcamp Training του διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών GreenTech Challenge by ESU NTUA. Δεν απαιτείται συμμετοχή στο 1st Bootcamp Training για να συμμετέχει κάποιος και στο 2ο . Ηδη οι εντυπώσεις από την προηγούμενη εκδήλωση αναμένεται να ενισχύσουν και τη νέα δράση. Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Το Ecotec είναι χορηγός επικοινωνίας.

Η ημιτελική και τελική φάση θα πραγματοποιηθούν στο τριήμερο 4-6 Μαϊου. (μια εβδομάδα νωρίτερα από την πρώτη ανακοίνωση).

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ.

Στόχος του 1st Bootcamp Training ήταν να γνωριστούν οι συμμετέχοντες τόσο μεταξύ τους όσο και με τους μέντορες τους αλλά και να έρθουν σε επαφή, μέσα από παρουσιάσεις, με τις πραγματικές προκλήσεις στους κλάδους του Περιβάλλοντος & Ενέργειας, των Έξυπνων Πόλεων και των Πράσινων Προϊόντων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης Αν. Καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού εγκαινίασε την πρώτη δράση GreenTech Challenge by ESU NTUA και αποτύπωσε το πλαίσιο του διαγωνισμού και των σχετικών διαδικασιών καθώς και τη σημασία των Bootcamp Trainings, ενώ ο κ. Χρήστος Νικολούδης υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ (startup Mantis Business Innovation) παρουσίασε την τεχνική του Business Model Canvas και έδωσε το βήμα σε startuppers να παρουσιάσουν σε λιγότερο από ένα λεπτό τις δικές τους υφιστάμενες επιχειρήσεις προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα στους συμμετέχοντες.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν η συμμετοχή επιχειρήσεων όπως ΤΙΤΑΝ,ΤΕΡΝΑ, ΚΑΥΚΑΣ και GREEN, οι οποίες δια των εκπροσώπων τους (ο κ. Τασούλας, Διευθυντής Τεχνικής Διεύθυνσης Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ο κ. Καρυωτάκης, Project Manager ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Πλατής, IT Director στην εταιρεία Καυκάς και ο κ. Μανιάτης, Project Manager της GREEN) ανέλυσαν στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού τις προκλήσεις του κάθε κλάδου και τους κάλεσαν να προβληματιστούν και να σκεφτούν δικές τους ιδέες αλλά και βιώσιμές λύσεις στα προβλήματα αυτά. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια των μεντόρων είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στο Business Model Canvas, ένα πρότυπο στρατηγικής διαχείρισης για την ανάπτυξη νέων ή την τεκμηρίωση υφιστάμενων επιχειρηματικών μοντέλων.

Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της δουλειάς που είχε γίνει από την κάθε ομάδα.
 
 Ατζέντα
Ανατολική ΑΕ: Ημερίδα για το Νερό
ECOMONDO 2019: Το επιχειρείν της Κυκλικής Οικονομίας
ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Βιοκλιματικό εργαστήριο
Ημερίδα για κατολισθήσεις
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην ΕΡΤ
Επίσκεψη 8 γερμανικών εταιρειών στην Θες/νικη
GIRLS’DAY στην Αθήνα: Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά
Γενικό Χημείο: Εκδήλωση για τα 90 χρόνια
Δ. Αθηναίων: Συζητά για κλιματική αλλαγή κι εξοικονόμηση
Αυτό είναι… το Πρωτόκολλο MEDSEALITTER
Εκδήλωση ΕΒΕΑ: Ψηφιακή Ευκαιρία
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook