Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ολοκληρώθηκε το 2nd Bootcamp Training
 Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ, ολοκληρώθηκε το 2nd Bootcamp Training στο πλαίσιο του διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών GreenTechChallenge by ESU NTUA που διοργανώνεται από τη Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Η ημιτελική και τελική φάση του διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Μαΐου 2018 ένώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 29 Απριλίου.

Στόχος του 2nd Bootcamp Training ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το Value Proposition Canvas και η εκπαίδευση- προετοιμασία τους, πάντα με τη βοήθεια των μεντόρων για αρτιότερη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Με την εκπαιδευτική αυτή διαδικασία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν τις ιδέες τους οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στις πραγματικές προκλήσεις στους κλάδους του Περιβάλλοντος & Ενέργειας, των Έξυπνων Πόλεων και των Πράσινων Προϊόντων.

Την έναρξη του 2nd Bootcamp Training ανέλαβε ο κ. Αραβώσης, Αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, ο οποίος εδωσε μια σαφή και λεπτομερή περιγραφή του προγράμματος που θα ακολουθούσε.

Ο κ. Χρήστος Νικολούδης, υπ.Διδάκτωρ ΕΜΠ (startup MantisBusinessInnovation) ως δεύτερος κατά σειρά ομιλητής εξήγησε τις βασικές έννοιες που διέπουν την Τεχνοοικονομική και Χρηματοοικονομική Ανάλυση δίνοντας και το παράδειγμα των υπηρεσιών της δικής του startup ενώ δόθηκαν συμβουλές σχετικά με το Value Proposition Canvas από τον κ. Δημήτρη Γερογιάννη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και συνιδρυτή της ChainProof.ai.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της κας. Αθηνάς Ντόβα (startup Owiwi) με θέμα τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας ενδιαφερόμενος για το σωστό pitching και την επιτυχημένη παρουσίαση των ιδεών του.

Ακολούθησε η διεκπεραίωση του Value Proposition Canvas από τους συμμετέχοντες και περαιτέρω Team Maching σε ακολουθία του 1st Bootcamp Training. Oι συμμετέχοντες χωρίστηκαν και πάλι σε ομάδες και κάθε μέντορας ανέλαβε την εκπροσώπηση αλλά και την καθοδήγηση τους, προχωρώντας στην ανάλυση των ιδεών καθώς και στην προετοιμασία του pitcing. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να παρουσιάσει την επιχειρηματική και καινοτόμα ιδέα της κάνοντας ένα σύντομο pitching καθώς και να δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό του διαγωνισμού.

Η ημιτελική και τελική φάση του διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας GreenTech Challenge με κεντρικό άξονα τις πράσινες τεχνολογίες θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Μαΐου 2018 ένώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 29 Απριλίου.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το διαγωνισμό και τις επόμενες δράσεις του επισκεφθείτε το σχετικό διαδικτυακό τόπο www.greentechchallenge.gr.
 
 Επικαιρότητα
Συνάντηση ΠΑΣΕΠΠΕ με Γ.Γ ΥΠΕΝ
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαριότητας στον δήμο Αθηναίων
Aύριο η εκλογή της νέας ηγεσίας της ΚΕΔΕ
Σε 5 δήμους θα ισχύσει πιλοτικά το νέο καινοτόμο πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης»
Η υπηρεσία FloodHub χαρτογραφεί την πλημμύρα της Καβάλας
Δήμος Χανίων: Αποκτά ολοκληρωμένο σύστημα για την βελτίωση και τον έλεγχο της κυκλοφορίας
Κλιματική αλλαγή: Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Σοβαρά προβλήματα στους Αγίους Θεοδώρους από την κακοκαιρία
Στην κυκλοφορία το τμήμα εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο
Αγωγός Ταρ: Ολοκληρώθηκε και μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία
Combatt: Παράσταση για τα παιδιά του 1ου & 2ου Δημοτικού σχολείου Βάρης με θέμα την ανακύκλωση υλικών
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook