Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ecotec: Το τεύχος Απριλίου σαλπάρει ηλεκτρικά
 Ακολουθώντας την επικαιρότητα, το νέο τεύχος περιέχει ενημέρωση απ όλους τους τομείς των πράσινων τεχνολογιών. Τα πρόσωπα που αναδεικνύει, μέσα από «ζωντανές» συνεντεύξεις, σκιαγραφούν τις εξελίξεις τόσο για το δομημένο περιβάλλον, την ανακύκλωση και την διαχείριση αποβλήτων, αλλά κι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που υπόσχεται την απόκτηση εμπειρίας από την χρήση εξηλεκτρισμένων πλοίων. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η στήλη «Επίκαιρα».

Οι συνεντεύξεις

Η πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ και της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου Σκυροδέματος μιλά για το 18ο Συνέδριο και τις σημαντικότερες στιγμές του. Σημαντικοί εκπρόσωποι φορέων αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση στην ανακύκλωση και την διαχείριση αποβλήτων: Νίκος Σταυρογιάννης, πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος Λαμίας, Μιχάλης Γεράνης πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Μπρούλιας, αντιδήμαρχος της Αθήνας.

Το Αφιέρωμα

Το Ecotec, στο συγκεκριμένο αφιέρωμα παρουσιάζει εξοπλισμό ανακύκλωσης υλικών σε όλες τις κατηγορίες, από εταιρείες και Συστήματα του χώρου, απ όλη την Ελλάδα, με μεγάλη εμπειρία και αξιόπιστες λύσεις.

Τα άρθρα

Η Έφη Τριτοπούλου, δρ. χημικός μηχανικός, αντιπρόεδρος Ε.Δ.Ε.Μ. , «Προκλήσεις των ΟΤΑ στην επίτευξη των στόχων του ΕΣΔΑ» και Βαλεντίνα Κόρδη, προπονήτρια υψηλής απόδοσης και τρόπου σκέψης «Παρακίνηση ανθρώπινου δυναμικού. Για επιτυχημένο επιχειρείν στην κυκλική οικονομία» περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Ρεπορτάζ

Τι ψήφισε το Ε.Κ για τους στόχους της ανακύκλωσης και των αστικών αποβλήτων αλλά και τι ακριβώς συνέβη στο συνέδριο του ΕΣΔΑΚ στην Κρήτη θα διαβάσετε στο τεύχος Απριλίου. Επίσης ποιο νησί των Κυκλάδων αποκτά προβάδισμα στην Κυκλική Οικονομία και την αειφορία…αλλά και ποιος δήμος της Αθήνας πρόσφερε ως δώρο στους δημότες του, την βιώσιμη μετακίνηση. Το Ecotec προσκλήθηκε και πήγε στην παραλαβή…

Η Αφαλάτωση

Μίνι αναφορά σε επίκαιρα έργα για την εξασφάλιση πόσιμου νερού, με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

ΑΠΕ

Το Ecotec, πάντα κοντά στις εξελίξεις, παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την διαμόρφωση του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού. Φορείς των Ανανεώσιμων Πηγών εκφράζουν την άποψη τους.

Εξοικονόμηση

Φιλόδοξο πρόγραμμα εξοικονόμησης με χιλιάδες φωτιστικά παλαιάς τεχνολογίας, ένα έργο ΣΔΙΤ, 4 εκατομμύρια ευρώ το κέρδος, πολλαπλά τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Τα εξηλεκτρισμένα πλοία

Στη διπλή συνέντευξη, δύο καταξιωμένοι επιστήμονες, ο Αναπληρωτής καθηγητή του ΕΜΠ, Σχολή Ναυπηγικής και Ναυτικής Μηχανικής κ. Γιάννης Προυσαλίδης και ο Δρ. Τακβόρ Σουκισιάν, Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών αναφέρουν στο Ecotec, πότε και πως θα σαλπάρει εξηλεκτρισμένο πλοίο στις ελληνικές θάλασσες.

Υγρά Απόβλητα

Όλοι οι αριθμοί για ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα που «στάζει» πρόστιμα: Πόσο θα φτάσουν οι πόροι για τα έργα, σε ποιους οικισμούς θα γίνουν τα έργα διαχείρισης τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον με το «Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων»

Το επόμενο τεύχος

Στο τεύχος Μαΐου θα υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για σημαντικές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχει το Ecotec. Θα υπάρχει ένα Αφιέρωμα που θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες στους ΟΤΑ για ένα σύνθετο πρόβλημα, Άλλη μια αποκλειστικότητα που αφορά τα Απόβλητα θα περιέχεται στο τεύχος Μαίου, όλες οι εξελίξεις από τον τομέα των ΑΠΕ, ένα αγαπημένο πρόγραμμα LIFE, κι άλλα ελληνικά νησιά στον δρόμο της αειφορίας κι ευχάριστα νέα για την ανακύκλωση.
 
 Επικαιρότητα
Φωτορεπορτάζ: Τα βραβεία Green Greek Awards στην Verde tec
Με όραμα τα «Έξυπνα» και ενεργειακά αυτόνομα νησιά
Ξεκινά η πλατφόρμα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ
Ο Δήμος Ιλίου στη «VERDE.TEC 2018»
Δήμος Αρταίων: Ξεκινούν οι εγγραφές για τον 4ο «Δρόμο του Γιοφυριού»
O ΣΠΑΠ συμμετείχε με στην 2η Διεθνή Έκθεση Verde Tec
ΠΑΣΕΠΠΕ: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ των βραβείων
Βράβευση μαθητών για το «Μαθαίνω για τα Δάση»
Η διεθνής έκθεση “Elec.Tec” έγινε θεσμός για τον κλάδο
Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον για την Πλατφόρμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Followgreen
H ΚΕΔΕ στην έκθεση Verde Tec: Ο Γ. Πατούλης παρέδωσε τα βραβεία Green Greek Awards
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook