Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Η 12η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦοΔΣΑ
 Στην Θεσσαλονίκη, 21-23 Ιουνίου 2018, και στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, θα διεξαχθεί η φετινή 12η Πανελλήνια Σύνοδος συνδιοργανώνεται από το Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α. και τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Το σημαντικό ραντεβού για τα απόβλητα, που θα παρακολουθήσει το Ecotec, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τίτλος της Συνόδου είναι:

«Η ώρα των λύσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων»

Η Σύνοδος έχει ως κύριο θέμα την προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως καθορίσθηκε με το νέο ΕΣΔΑ, τα ΠΕΣΔΑ και τα τοπικά σχέδια των Δήμων.

Σημαντικά επίσης θέματα που θα απασχολήσουν την Σύνοδο είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 καθώς και η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΦοΔΣΑ.

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦοΔΣΑ) δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό την ενίσχυση των Φορέων στην διαχείριση των σύνθετων έργων που αφορούν τα στερεά απόβλητα.

Μέλη του Δικτύου ΦοΔΣΑ είναι 26 ΦοΔΣΑ από όλη την χώρα και έδρα είναι η πόλη της Θήβας. Οι Φορείς αυτοί είναι Σύνδεσμοι και Επιχειρήσεις της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, στους οποίους μετέχουν πάνω από 140 Δήμοι και προσφέρουν υπηρεσίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε περισσότερους από 4.000.000 πολίτες.

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων και για την ενημέρωση των μελών του, το Δίκτυο των ΦοΔΣΑ πραγματοποιεί κάθε χρόνο την Πανελλήνια Σύνοδο ΦοΔΣΑ όπου συμμετέχουν πολλοί εισηγητές & επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, στις νεότερες τεχνολογίες, την εναλλακτική διαχείριση, τη νομοθεσία που διέπει τους ΦοΔΣΑ καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της ΚΕΔΕ και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Οι Φορείς έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στα πολλά θέματα που τους απασχολούν.

Το Ecotec

To περιοδικό Ecotec θα παρακολουθήσει από κοντά τη Σύνοδο και θα μεταφέρει τα σημαντικότερα γεγονότα με πλούσιο φωτορεπορτάζ, αναλύσει, συνεντεύξεις και περίληψη των ομιλιών.

Θα βρεθεί δίπλα στους ΦοΔΣΑ μέλη του Δικτύου, που αποτελούν παραδείγματα καλής πρακτικής στην ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων (όπως Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ στη Δυτική Μακεδονία, ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ στα Χανιά, ΕΣΔΑΚ στο Ηράκλειο, Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ στη Θήβα, κλπ).

Με τη γνώση και την εμπειρία του μπορούν να έχουν ξεκάθαρη και αξιόπιστη άποψη για θέματα που αφορούν την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων.

Θα ακολουθήσει, έως την έναρξη της Συνόδου, ενημερωτικό υλικό σχετικά με την προετοιμασία και τις συμμετοχές των φορέων στη Σύνοδο, το οποίο θα προβληθεί από την ηλεκτρονική σελίδα του Ecotec αλλά και την έντυπη έκδοση.
 
 Διαχείριση Αποβλήτων
ΗΛΕΚΤΩΡ για την Ίδρυση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα
Σημαντικά έργα λυμάτων στην Αν. Αττική
Ξεκινά ο ΣΜΑ του δήμου Αθηναίων
ΕΣΔΑΚ: Στην αφετηρία το νέο Kύτταρο στη Σητεία
Υπόγειοι κάδοι στο δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη
Δήμος Αθηναίων: Ο δωδεκάλογος της καθαρής πόλης
Σ. Φάμελλος: Ενισχυμένοι οι ΦΟΔΣΑ
Στους Δελφούς το συνέδριο των ΦΟΔΣΑ
Νέο ΔΣ στον ΕΣΔΑΚ
Συνεργασία καφέ κάδου ΕΔΣΝΑ-ΟΚΑΑ
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook