Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Η έρευνα, οι τεχνολογίες περιβάλλοντος και η χρησιμότητα της “Verde.Tec”
 


Την ώρα που έκλεινε αυτό το τεύχος ήρθαν τα αποτελέσματα μιας σοβαρής έρευνας που έκαναν τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τις επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων από τη χρήση συμβατικών τεχνολογιών για την παραγωγή ενέργειας. Αν διαβάσει κανείς τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι «Συμμαχία Υγείας και Περιβάλλοντος», WWF, “Climate Action Network Europe” και “Sandbag”, θα κατανοήσει απολύτως την επιλογή μας, να αναδείξουμε με μια εκθεσιακή πρωτοβουλία τις τεχνολογίες περιβάλλοντος.

Η διεθνής έκθεση “Verde.Tec” θα διοργανωθεί στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 για δύο σκοπούς.

Θα παρουσιάσει αυτήν την σημαντική αγορά, η οποία έκανε τα πρώτα δυναμικά βήματά της από το 2007 και μετά. Ωστόσο, η κρίση και τρίτοι παράγοντες δεν άφησαν τους επιχειρηματίες, τις εταιρείες και τους φορείς να δείξουν τις δυνατότητες που μπορεί να εκμεταλλευτεί και να απολάβει κάποιος που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και να εκμεταλλευτεί την αφθονία σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σΆ αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Αναφέρω κάτι χαρακτηριστικό: οι εκπομπές από τις 257 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για τις οποίες υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία, συνδέθηκαν με 22.900 πρόωρους θανάτους το 2013, όπως αναφέρει η έκθεση. Αυτό μας δίνει την αναγκαιότητα προσαρμογής προς τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, υιοθετώντας την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, ως βασικούς βραχίονες αντικατάστασης του άνθρακα, που εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 18% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ε.Ε., σύμφωνα με στοιχεία του 2014, καθώς και το 25% του μείγματος ηλεκτρικής ενέργειας για το 2015.

Με τη “Verde.Tec” ερχόμαστε να αναδείξουμε νέες διαστάσεις σε όσα γνωρίζαμε ως τώρα. Η προώθηση των τεχνολογιών περιβάλλοντος, ακόμα και σε μια εποχή που εξακολουθούν να επικρατούν δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες, είναι πιθανό να προκαλέσουν οικονομίες κλίμακας σε μια χώρα που έχει ανάγκη να αντιμετωπίσει πολλά από τα πολλαπλασιαζόμενα προβλήματα, τα οποία προκαλεί η επιδείνωση της ποιότητας ζωής στην Ε.Ε.

Η έρευνα δείχνει ότι η ρύπανση των μονάδων άνθρακα είναι υπεύθυνη για σχεδόν 12.000 νέες περιπτώσεις χρόνιας βρογχίτιδας και περισσότερες από 500.000 κρίσεις άσθματος σε παιδιά στην Ε.Ε. το 2013. Η απαιτούμενη ιατρική φροντίδα, καθώς και η μείωση της παραγωγικότητας που προκαλείται από την απουσία από την εργασία, αναλογεί σε κόστος 32,4 με 62,3 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η έκθεση. Περίπου το 83% των θανάτων αποδίδεται στην εισπνοή μικροσωματιδίων ΡΜ2.5, με διάμετρο κάτω από 2,5 μικρόμετρα, τα οποία εισέρχονται βαθιά στους πνεύμονες και το κυκλοφορικό σύστημα. Ας σκεφτούμε όλοι πόσα προβλήματα θα μπορούσαν να επιλυθούν με τις τεχνολογίες περιβάλλοντος!

ΓιΆ αυτό επιμένουμε για τη “Verde.Tec”. Είναι μια καλή αφορμή για να επενδύσουμε σε ένα καλύτερο αύριο…

 
 Θέσεις
Tο “new deal” της οικονομίας και η προετοιμασία της “Verde.Tec”
Κάντε το επόμενο βήμα… Κάντε Restart!
Editorial Μαϊου 2010
Editorial Φεβρουαρίου 2010
Editorial Δεκεμβρίου 2009
Editorial Νοεμβρίου 2009
Editorial Οκτωβρίου 2009
Editorial Σεπτεμβρίου 2009
Editorial Ιουλίου-Αυγούστου 2009
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook