Εκτύπωση  Αποστολή < Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος >             
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Ανακύκλωση
 Διαχείριση Αποβλήτων
 Οικολογική Δόμηση
 Αποκατάσταση Περιβάλλοντος
 Εξοικονόμηση Ενέργειας
 Εναλλακτικές Τεχνολογίες
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
 
Γίνε συνδρομητής!
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΣΒΕ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Κυκλική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα»
 Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) προσκαλεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με σκοπό την μεταφορά γνώσεων σχετικά με το αντικείμενο της κυκλικής οικονομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 με 21:00 στο Meeting Room του Ξενοδοχείου Εσπερίδες Spa Hotel στην Νάουσα. Στο σεμινάριο θα παρουσιασθεί το έργο «EMBRACE» και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι επιχειρήσεις από τη συμμετοχή τους στις δράσεις του.

Αναλυτικά:

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «EMBRACE» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg MED 2014 – 2020.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 με 21:00 στο Meeting Room του Ξενοδοχείου Εσπερίδες Spa Hotel στην Νάουσα.

Στο σεμινάριο θα παρουσιασθεί το έργο «EMBRACE» και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι επιχειρήσεις από τη συμμετοχή τους στις δράσεις του, ενώ στην συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε αντικείμενα που σχετίζονται με την υιοθέτηση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας.

Στόχος του έργου είναι η διάχυση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας και η πιλοτική εφαρμογή μιας καινοτόμου εργαλειοθήκης στον κλάδο της αγροδιατροφή.
Το έργο, αξιοποιώντας προηγούμενα μοντέλα και εργαλεία, θα προτείνει σε συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters), ΜΜΕ και φορείς καινοτομίας, ένα σύνολο εργαλείων ικανών να εισαγάγουν την Αρχή και τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας σε δύο βασικούς τομείς της οικονομίας στον μεσογειακό χώρο: Κρασί και Αγροδιατροφή.

Η δημιουργία εθνικών κόμβων (national nodes) θα εξασφαλίσει την παροχή δράσεων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης απευθυνόμενων τόσο στους οικονομικούς παράγοντες (ΜΜΕ και συνεργατικοί σχηματισμοί / clusters) όσο και στη Δημόσια Διοίκηση (Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες) με τελικό στόχο την εισαγωγή εφικτών πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας στους δύο επιλεγμένους κλάδους.

Η θεματολογία του εκπαιδευτικού σεμιναρίου περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

1. Εισαγωγή στην κυκλική Οικονομία

2. Επιχειρηματικά μοντέλα – εργαλεία και μεθοδολογίες και

3. Εργαλειοθήκη Embrace. Στόχος του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με την έννοια της Κυκλικής Οικονομίας (Κ.Ο.)., και με τα εργαλεία και τις μεθοδολογίες σχεδιασμού επιχειρηματικών μοντέλων με απώτερο σκοπό την υιοθέτηση αρχών της Κ.Ο. στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
 Ατζέντα
Στην Κωνσταντινούπολη ο ΓΓΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της “Elec.tec – Ηλεκτρολογικό Υλικό / Φωτισμός“
Κλιματικές Αλλαγές και Μεταφορές σε Διεθνές Συνέδριο
ΥΠΕΝ: Ανοιχτή ημερίδα για την «πράσινη» καινοτομία
Εργαστήριο για το LIFE MATHER
Εργαστήριο ΚΑΠΕ για Κλιματική Αλλαγή και ΟΤΑ
Εσπερίδα ΕΕΔΣΑ
ΚΕΠΑ: Σημαντικό ενεργειακό φόρουμ και επιστημονικό συνέδριο
Αυτό το ΣΚ ποδηλατούμε για το Κλίμα
Εκδήλωση για τις Βιώσιμες Πόλεις της Μεσογείου
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook