Μέριμνα για τα όμβρια στην Κρήτη

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης επιθεώρησε έργα αποκατάστασης κοινόχρηστων χώρων εντός του οικισμού, τοποθέτησης κυβόλιθων, διαπλάτυνσης της δημοτικής οδού στην είσοδο του Φόδελε, τεχνικά έργα διευθέτησης της ροής των ομβρίων υδάτων σε σημεία που παρουσιάζεται πρόβλημα, καθώς και τσιμεντοστρώσεις. Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου ήταν 223.200 ευρώ, με χρηματοδότηση από πιστώσεις του κληροδοτήματος Εμμανουήλ Μελισσείδη.

Τα έργα αυτά αναμένουν να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Φόδελε.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε πως οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις στο Φόδελε προχωρούν έντεχνα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας, βελτιώνοντας τις συνθήκες στον πανέμορφο αυτόν οικισμό. Αναβαθμίζεται έτσι αισθητά το Φόδελε, τα σοκάκια του γίνονται ακόμα πιο γραφικά και προσβάσιμα στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα, ικανοποιούμε και τα σχετικά αιτήματα των κατοίκων.

«Είμαι δε βέβαιος ότι το Φόδελε, που αποτελεί πόλο έλξης για πολλές χιλιάδες ξένων επισκεπτών λόγω και του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου του Δ. Θεοτοκόπουλου, θα ενισχύσει έτσι ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή του προοπτική» ανέφερε ο κ. Μαμουλάκης.

Ενώ συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο και όλα τα μέλη της επιτροπής του κληροδοτήματος Μελισσείδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Άρη Σαλούστρο και όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, όπως επίσης τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιάννη Φακουκάκη και τα μέλη του Συμβουλίου, για το άριστο αποτέλεσμα.