Αλουμίνιο: Κλάδος στρατηγικής για την χώρα

Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας αλλά και εκατοντάδες στελέχη και επαγγελματίες του κλάδου, ολοκληρώθηκε το διεθνές φόρουμ «Ελληνικό Αλουμίνιο: Ένας Κλάδος στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας» που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (E.E.A.). Στην επιτυχημένη διοργάνωση, τη δεύτερη ημέρα του φόρουμ, που περιελάμβανε 2 ενότητες, απασχόλησε ενεργειακούς μηχανικούς, κατασκευαστές και στελέχη του κλάδου η εξοικονόμηση ενέργειας και αρχιτέκτονες το δεύτερο μέρος με το συνέδριο «Αλουμίνιο στην Αρχιτεκτονική».

Κατά την διάρκεια της πρώτης ενότητας μετά τον χαιρετισμό από τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ.Γ. Στασινό, ο κεντρικός ομιλητής ΥΠΕΝ κ.Γ.Σταθάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων τόσο στις ενέργειες της πολιτείας αναφορικά με το ενεργειακό κόστος, όσο και στην ανάγκη για μεγαλύτερη κλίμακας ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού δυναμικού της χώρας μια και τα Προγράμματα «Εξοικονόμηση κατΆ οίκον» φαντάζουν μικρά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κ. Γ. Δουκίδης, στην πρώτη ημέρα του φόρουμ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην ΕΕΑ έχουμε θέσει τις βασικές προτεραιότητες με βάση τρεις κεντρικούς πυλώνες. Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, έμφαση στην πιστοποίηση και τις ποιοτικές τεχνικές προδιαγραφές καθώς και πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ο κλάδος κατάφερε να τριπλασιάσει τις εξαγωγές εν μέσω κρίσης και να ξεπεράσουν τα 1,6 δις ¤ που εκπροσωπούν το 75% των συνολικών πωλήσεων.