Ο όμιλος Ελλάκτωρ στα «χέρια» Καλλιτσάντση

Μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 3,5 ώρες, η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε πως ο μεγαλύτερος κατασκευαστικό όμιλος της χώρας, θα περάσει στη διοίκηση των αδερφών Καλλιτσάντση και όχι στην διοίκηση του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα. Πριν την τελική απόφαση, οι μέτοχοι της εταιρείας, άκουσαν τις εισηγήσεις των δύο πλευρών και στη συνέχεια εξέφρασαν τις επιλογές τους. Η πρωτοβουλία Change4Ellaktor, των αδερφών Καλλιτσάντση, ήταν εκείνη που επικράτησε. Αναλυτικά:

Το 50,872% των μετόχων αποφάσισε ανάκληση των μελών του ΔΣ ενώ αντίθετο ήταν το 45,212% των μετόχων.

Πριν την απόφαση της γενικής συνέλευσης, ο ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor Α. Καλλιτσάντσης δήλωσε τα εξής: «Θα δουλέψουμε σκληρά για να επανέλθει ο όμιλος στη θέση που του αξίζει και για να κάνουμε τους ανθρώπους του περήφανους που δουλεύουν για τον όμιλο αυτό. Πιστεύουμε στη δύναμη και την αξία της εταιρείας. Η αποχή ή το λευκό μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο την εταιρεία, σε ακυβερνησία. Οποίος σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο της εταιρείας θα βρει εμάς μπροστά του και τους μετόχους και τους 6.000 ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους».

Ο πρόεδρος του ομίλου Ελλάκτωρ, Λ. Μπόμπολας είπε από την πελυρά του: «Διεκδικούμε νέα έργα παραχωρήσεων αξίας άνω των 7 δισ. ευρώ. Για να τα πάρεις, η γνώση του κλάδου των κατασκευών είναι σημαντική. Στον κλάδο του περιβάλλοντος είμαστε ηγέτες στην Ελλάδα και υπάρχουν μεγάλες προοπτικές, διαθέτοντας απαράμιλλη τεχνογνωσία και πρόσβαση».