Παλλήνη: Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2018-2019

Ο 3ος Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης ξεκίνησε σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης στον οποίο συμμετέχουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς των μαθητών. Παράλληλα ξεκινά και ο 2ος Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης Junior, στα δημόσια Νηπιαγωγεία. Οι επιδόσεις θα καταγράφονται και θα επιβρβαβεύεται τόσο η συμμετοχή όσο και η καλύτερη προσπάθεια. Αναλυτικά:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί εντός του σχολείου. Τον πρώτο λόγο στην ανακύκλωση έχουν τα παιδιά όπου μαζί με τους γονείς τους διαχωρίζουν από το σπίτι τα υλικά που αναφέρονται στην οπισθογραφημένη λίστα και τα εναποθέτουν στους κάδους των σχολείων για ανακύκλωση. Το κάθε κιλό που προσφέρει το σχολείο μετατρέπεται σε πόντους.

Για τις μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, το πρόγραμμα συλλογής αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Επιπλέον οι γονείς μπορούν να στηρίζουν το σχολείο τους δωρίζοντας μηνιαίως έως και 100 από τους πόντους που έχουν λάβει ως μέλη στο followgreen.gr/pallini.

Η επίδοση του σχολείου

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου τους, αλλά και των άλλων σχολείων στον Δήμο Παλλήνης, στη ειδική σελίδαwww.followgreen.gr/pallini/school. Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο της αρεσκείας τους. Ο Δήμος επιβραβευει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο τέλος του Μαραθωνίου.

Συνεργασία

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιείται από τον Δήμο Παλλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., τη FREE RECYCLE, τη MARIRECYCLINGA.E. και την Oil4Life στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr/pallini ή να επικοινωνήσετε με την κ. Καλλιόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Περιβάλλοντος zinelipopi@yahoo.gr