ΕΣΔΑΚ: Παρουσίαση βιβλίου του κ. Αδαμάντιου Σκορδίλη

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης ανέλαβε νέα πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής: Τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Τεχνολογίες Ανακύκλωσης Αποβλήτων» του δρ. Αδαμάντιου Σκορδίλη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2). Αναλυτικά:

Για το ενδιαφέρον αυτό βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Γιώργος Κρεμλής (επίτιμος διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας) και ο κ. Χάρης Μαμουλάκης (πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ηρακλείου).

Σύμφωνα με τον ΕΣΔΑΚ, οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, ενώ στο επίκεντρο των μορφωτικών παρεμβάσεών του θα είναι οι βιβλιοπαρουσιάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ειδικοί επιστήμονες και τεχνοκράτες, περιβαλλοντολόγοι και κοινωνιολόγοι, καθώς επίσης άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, θα παρουσιάζουν μια ευρύτερη γκάμα βιβλίων, προβάλλοντας ένα νέο δημόσιο λόγο για ζητήματα περιβαλλοντικής και καταναλωτικής συνείδησης, αειφορίας, εναλλακτικών μορφών ενέργειας και τεχνολογικών εφαρμογών στη διαχείριση των απορριμμάτων.