ΚΑΠΕ: Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δημόσιο Τομέα

Εκδήλωση για την Ενεργειακή Μετάβαση στο 2030 & την Εξοικονόμηση Ενέργειας διοργάνωσε το ΚΑΠΕ, στην οποία παρευρέθησαν πλήθος εκπρόσωπων του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών, μηχανικοί, κ.ά. Ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση για το πλάνο στην εξοικονόμηση το προσεχές διάστημα:
Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Β. Τσολακίδης σημείωσε ότι, παρά τη σημαντική βελτίωση των επιπέδων Ενεργειακής Απόδοσης, το πλήρες δυναμικό της ενεργειακής απόδοσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ανεκμετάλλευτο, ενώ τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει ο Δημόσιος Τομέας, προς την επίτευξη των στόχων του 2030.
Επιστημονικά στελέχη του ΚΑΠΕ παρουσίασαν εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και μεθόδους ιεράρχησης των επενδύσεων, τις διαθέσιμες τεχνολογίες, αλλά και παραδείγματα αλλαγής ενεργειακής συμπεριφοράς που συνεισφέρουν στη σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων & δημοτικών κτιρίων.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργος Δημαράς.
Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τη συμμετοχή του ΓΔ του ΚΑΠ Β. Κίλια, του Προέδρου του Ταμείου Π&Δ κ. Βαρλαμίτη και του Γ.Γ του Δήμου Αγίου Δημητρίου κ. Ηλία Σαββάκη.
Η ημερίδα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Capital+Vision 2018 «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Πρώτα βήματα στις διεθνείς αγορές», που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.