Γ.Σταθάκης: Σταθερή τροφοδοσία φυσικού αερίου από ΗΠΑ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με τις οποίες υποστήριξε πως είναι θέμα χρόνου η σταθερή τροφοδοσία της Ελλάδας και με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ. Αναφέρθηκε ακόμη στα ΕΛΠΕ και στη ΔΕΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Αναλυτικά:

«Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει αναφορικά με ποσότητες και τιμή, οπότε το αποτέλεσμα είναι ζήτημα μηνών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός ΠΕΝ. Σχετικά με τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες όπου υπάρχει συμμετοχή του Δημοσίου, ο Υπουργός ανέφερε:

-για τα ΕΛΠΕ: ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με δυνητικούς αγοραστές σχετικά με την ΕΛΠΕ Upstream», προκειμένου το Δημόσιο να διατηρήσει πλειοψηφικό έλεγχο στη θυγατρική, ΕΛΠΕ Upstream, η οποία κατέχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης και παραχώρησης υδρογονανθράκων.

-για τη ΔΕΠΑ: ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για τον διαχωρισμό της εταιρείας σε «ΔΕΠΑ Υποδομών» και «ΔΕΠΑ Εμπορίας», με το Δημόσιο να διατηρεί πλειοψηφικό πακέτο στην πρώτη.

-για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ότι αναμένονται δεσμευτικές προτάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.