Η Tomas Cook εναντίον των πλαστικών

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, και διαχειριστής 12 ξενοδοχείων στη Ρόδο, η Tomas Cook ανακοίνωσε την καμπάνια #noplaceforplastic («κανένας χώρος για πλαστικά») για την εξάλειψη του πλαστικού μιας χρήσης σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, τις ξενοδοχειακές μονάδες της, αλλά και της αεροπορικής της εταιρείας. Η πιλοτική εφαρμογή ξεκινά από συγκεκριμένο ξενοδοχείο, στη Καλλιθέα της Ρόδου. Αναλυτικά:

Το πιλοτικό πρόγραμμα, έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των τουριστών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών αντικειμένων.

Στο Sunwing Kalithea της Ρόδου, θα διαμορφωθούν τρία σημεία συλλογής πλαστικών ειδών προς ανακύκλωση για όλο το καλοκαίρι.

Ειδική ομάδα θα αναλάβει την εφαρμογή σχεδίου βιωσιμότητας και στα 12 ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η Thomas Cook στο νησί και η οποία σχεδιάζει σειρά ενεργειών για την μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου και την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.

Η Ρόδος αποτέλεσε την αφετηρία του περιβαλλοντικού προγράμματος καθώς χρειάζεται ενίσχυση η ανακύκλωση λόγω των περιορισμένων μονάδων στο νησί.

Η Thomas Cook, σύμφωνα με την Τέλεγκραφ, θα συνεργαστεί με τους σχεδιαστές Wyatt και Jack, και θα δημιουργηθούν τσάντες θαλάσσης και αξεσουάρ διακοπών, απο τα κατεστραμμένα φουσκωτά στρώματα θαλάσσης και τα χαλασμένα παιδικά σωσίβια.

Η μείωση των πλαστικών θα εφαρμοστεί σε όλα τα ξενοδοχεία του μεγάλου τουριστικού ομίλου ενώ θα περιλαμβάνει και άλλες φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, όπως ανακύκλωση χαρτιού, κομποστοποίηση κ.α

Ο στόχος

Η Thomas Cook σκοπεύει να απομακρύνει 70 εκατομμύρια πλαστικών μια χρήσης μέσα στους επόμενους 12 μήνες, που θα προέρχονται από τα ξενοδοχεία της και τα αεροπλάνα της.

Τα πλαστικά αυτά θα προέλθουν από τις δραστηριότητές στα ξενοδοχεία και τα αεροπλάνα της εταιρείας, αλλά και από τους πελάτες της, στις ξενοδοχειακές μονάδες της Thomas Cook.