Τρίκαλα: Νέος σχεδιασμός για τα απόβλητα της Λαϊκής

Μείωση του χρόνου αποκομιδής για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων στη Λαϊκή Αγορά, από τις υπηρεσίες του δήμου, αναμένεται να επιτευχθεί με τη συμμετοχή των ίδιων των παραγωγών που θα αναλάβουν τη συγκεκριμένη ευθύνη. Ο σχεδιασμός αυτός υλοποιείται από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γ. Ζιώγα. Αναλυτικά:

Ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων των παραγωγών και συζήτησαν την εφαρμογή του Κανονισμού αλλά και τους τρόπους συνεργασίας για την συμμετοχή των παραγωγών στη συγκέντρωση των απορριμμάτων.

Οι παραγωγοί ενημερώθηκαν για τη διαδικασία από τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ τις πρώτες ημέρες του μέτρου ο δήμος μοίρασε και σακούλες απορριμμάτων στους παραγωγούς, ώστε αυτοί να διευκολύνουν τη δουλειά των εργαζομένων του Δήμου.

Το όφελος

Όπως υπολογίζεται από τον Δήμο Τρικκαίων η συγκέντρωση και η αποκομιδή των απορριμμάτων μειώθηκε κατά 50% ενώ θα μειωθεί και το κόστος για τον πολίτη.

Με την βελτίωση των δρομολογίων των απορριμμάτων θα υπάρχει επιπλέον όφελος για τους δημότες.

Σύμφωνα με τον Δήμο Τριακκάιων αρκετές θα είναι οι πρωτοβουλίες τη νέα τετραετίς της δημοτικής αρχής για την καθαριότητα, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα χωριά.