Τα μέλη του ΕΚ ανησυχούν για το περιβάλλον

Για τρία θέματα εξέφρασαν την ανησυχία τους οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζητούν ανάληψη δράσης: Τη διασφάλιση πόρων για τα προγράμματα της ΕΕ, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αποφυγή του Brexit χωρίς συμφωνία. Στο επίκεντρο της συζήτησης ο προϋπολογισμός του ΕΚ. Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων προειδοποίησαν ακόμη και για διακοπή της χρηματοδότησης των προγραμμάτων της Ε.Ε. Αναλυτικά:

Η συζήτηση στη σύνοδο της ολομέλειας, παρουσία της Tytti Tuppurainen εκ μέρους της φινλανδικής Προεδρίας της ΕΕ, του Προέδρου της Επιτροπής Jean-Claude Juncker και του Επικεφαλής Διαπραγματευτή Michel Barnier, με την πλειοψηφία των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου περιστράφηκε γύρω από την εξεύρεση λύσεις για τα θέματα που αφορούν τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ.

Προειδοποίησαν ακόμη σχετικά ότι μπορεί να διακοπεί η χρηματοδότηση προγραμμάτων της ΕΕ.

Το Κλίμα

Ένα από τα θέματα για τα οποία εκφράστηκε η ανησυχία των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ ήταν και η Κλιματική Αλλαγή.

Ζητώντας να βρεθούν καίριες λύσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στην ΕΕ να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει η Συμφωνία του Παρισιού.