Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Δύο χρόνια μετά τη Μάνδρα

Πέρασαν 2 χρόνια από την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας και το ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο "Συμβολή των Ερευνητικών Κέντρων στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, ώρα 8:30π.μ., στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας». Για την ημερίδα του Ε.Α.Α συνεργάστηκε με σημαντικά ερευνητικά κέντρα της χώρας. Αναλυτικά:

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Ερευνητικά Κέντρα: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΕΕΑΕ, ΕΙΕ, ΕΚΚΕ, ΕΛΚΕΘΕ, ΙΤΕ και ΠΑΣΤΕΡ.

Περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες:

Ι. Η συμβολή των Ερευνητικών Κέντρων στον εντοπισμό, παρακολούθηση, μελέτη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων Φυσικών ή ανθρωπογενών Καταστροφών (πλημμύρα Μάνδρας, πυρκαγιά στο Μάτι και πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό κόλπο).

ΙΙ. Εργαλεία και Υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί από Ερευνητικά Κέντρα σχετικά με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν καινοτόμες υπηρεσίες και εργαλεία για την πρόγνωση, εντοπισμό, παρακολούθηση και διαχείριση αποτελεσμάτων φυσικών καταστροφών.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.

Επιστηµονική Επιτροπή Ηµερίδας: Μ. Πλειώνης (Πρόεδρος ΕΕ, ΕΑΑ) Β. Γρηγορίου (ΕΙΕ) Ν. Δεμερτζής (ΕΚΚΕ) Χ. Ζερεφός (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ) Ι. Ιωαννίδης (ΑΘΗΝΑ) Σ. Μαυράκος (ΕΛΚΕΘΕ) Γ. Νούνεσης (ΔΗΜΌΚΡΙΤΌΣ) Φ. Στυλιανοπούλου (ΠΑΣΤΕΡ) Ν. Ταβερναράκης (ΙΤΕ) Χ. Χουσιάδας (ΕΕΑΕ).

To πρόγραμμα της ημερίδας:

www.noa.gr/images/news/PROGRAMMA_IMERIDA%20EAA_29112019.pdf

Για τη συμμετοχή:

//docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxTfdnuLar984avWuhHPl8nYP4PX9zskPKMarWYDqUSHklRQ/viewform