Αμερικανικές επενδύσεις στις ΑΠΕ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνης Γεωργιάδης, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, προανήγγειλε τον ερχομό στην Ελλάδα, μεγάλης αμερικανικής εταιρείας στον τομέα των ΑΠΕ και με επενδύσεις σε φωτοβολταικά και αιολικά έργα. Παράλληλα, με το άνοιγμα του γραφείου της στην Αθήνα, η αμερικανική εταιρεία θα κατασκευάζει και συσσωρευτές. Επίσης, ο μεγάλος αμερικανικός οργανισμός DFC συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, στις χώρες που χρηματοδοτεί. Αναλυτικά:

«Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η Ελλάδα κέρδισε πρώτα απ’ όλα την απόλυτη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Τραμπ πέρασε ήδη από το Κογκρέσο Νόμο, με βάση τον οποίο ο μεγάλος αμερικανικός οργανισμός DFC συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, στις χώρες που χρηματοδοτεί. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και μπρος όλες οι αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να κάνουν επένδυση στην Ελλάδα, μπορούν να αιτούνται και χρήματα και εγγυοδοσία των δανείων τους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση πρακτικά ωθεί αμερικανικές εταιρείες να φέρουν λεφτά στην Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Την επόμενη ημέρα της συνάντησης με τον Πρόεδρο Τραμπ, είχαμε με τον κ. Πρωθυπουργό συνάντηση με 22 CEO τεραστίων εταιρειών, επιπέδου Exxon Mobil και Blackrock. Είμαστε σε ένα τραπέζι στο οποίο η οικονομική δύναμη ανερχόταν σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Έχουμε ήδη κλείσει τον Μάρτιο αποστολή αμερικανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Αθήνα, ενώ στις αρχές Ιουνίου θα γίνει ειδικό φόρουμ αμερικανικών εταιρειών για να φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με έναν από τους 22 CEO θα ανακοινώσει και τον ερχομό στην Αθήνα μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των ΗΠΑ που θα ανοίξει γραφείο στην Αθήνα και σκοπεύει να προχωρήσει επενδύσεις στους τομείς της ηλιακής και αιολικής ενέργειας αλλά και της κατασκευής μπαταριών.