Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά και φέτος στην Αθήνα!

Το FIRST LEGO League που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2019 - 2020 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, έχει τίτλο «City Shaper» και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να σχεδιάσουν με την ομάδα τους τις πόλεις του μέλλοντος. Ο προκριματικός της Αθήνας πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, φέτος διαγωνίστηκαν περισσότερα από 200 παιδιά…Αναλυτικά:

Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα παιδιά, θα προβληματιστούν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν καινοτόμες λύσεις για να δημιουργήσουν βιώσιμες, πράσινες και φιλικές προς τον άνθρωπο πόλεις σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά την διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Ο φετινός διαγωνισμός διαθέτει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο & Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά, το 40% από κάθε πόλη θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό το Μαρτίου του 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Ο προκριματικός της Αθήνας πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, φέτος διαγωνίστηκαν περισσότερα από 200 παιδιά! Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να βρουν λύσεις στα προβλήματα των σύγχρονων πόλεων, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν και θα συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης στις 14 & 15 Μαρτίου είναι οι εξής:

NGK

Makerlab

Smarties

Eco City Bots

Robot Birds

CRABs Robotics Team

Legolers

Robotic ALIENZ

iRobot

The Inventors

Fast. El - Robotica.gr

Συνεργάτες που στήριξαν την εκδήλωση ήταν η εταιρεία «ΔΙΟΣ», οι «Kids save lives», η εταιρεία «instabar», ο Ερυθρός Σταυρός (τμήμα Πειραιά) και η «O3-Out of ordinary-Επίσημος αντιπρόσωπος της LEGO Education». Σημαντικοί επισκέπτες που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν η κα Γεωργία Λάσκου, εντεταλμένη Σύμβουλος Υφυπουργού Αναπτυξης και Επενδύσεων και ο κος. Τσακαμίλης από το LEGO market office Greece.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες των Βαλκανίων είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας. Τοπικός συνεργάτης για τη διοργάνωση της Αθήνας είναι η ομάδα εκπαιδευτικών Mathisis.

Το ραντεβού των δράσεων ανανεώνεται στους επόμενους προκριματικούς διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα, με πρώτα ραντεβού την Θεσσαλονίκη στις 15 & 16/2 και τον Βόλο στις 16/2, στην συνέχεια, πριν τον μεγάλο τελικό της Θεσσαλονίκης στις 14-15/3, το Ηράκλειο και η Ξάνθη έχουν την τιμητική τους στις 23/2 και 7/3 αντίστοιχα.