«Απόβαση» καφέ κάδου στην Αθήνα

Παραδόθηκαν 20 ειδικά οχήματα για τη συλλογή οργανικών απόβλητων και 2.500 καφέ κάδους από την Περιφέρεια Αττικής στον δήμο της Αθήνας, με σκοπό την έμπρακτη αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης στα απόβλητα. Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης επιθεώρησε τον στόλο οχημάτων με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας κ. Κώστα Μπακογιάννη. Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας, «Ανακύκλωση 2020» και τη κλιμακωτή εφαρμογή του συστήματος διαλογής στην πηγή, ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στο δήμαρχο Αθηναίων 20 ειδικά οχήματα για τη συλλογή οργανικών απόβλητων και 2.500 καφέ κάδους. Τμηματικά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των δήμων της Αττικής.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι Περιφέρεια και Δήμος με ξεκάθαρο σχέδιο και στοχοπροσήλωση μπορούν να πετύχουν πολλά.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης -παραλαβής παρόντες ήταν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Ν. Αβραμίδης.

Δηλώσεις

Γιώργος Πατούλης: «Με την παράδοση των 20 απορριμματοφόρων και 2.500 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απόβλητων δίνουμε ένα ισχυρό μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να μην συμβιβαστούμε άλλο με την υπάρχουσα κατάσταση και να κάνουμε μία νέα «πράσινη» αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι διαχειριζόμαστε με σχέδιο, την αδιέξοδη κατάσταση που παραλάβαμε»

Κώστας Μπακογιάννη: «Η ζωή συνεχίζεται και η δουλειά δεν σταματάει. Όσο λοιπόν και αν η συγκυρία δεν είναι, προφανώς, η καλύτερη, εμείς είμαστε εδώ, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξει επιτέλους το μοντέλο καθαριότητας της πόλης. Να σταθούμε στην ανακύκλωση, να υιοθετήσουμε σύγχρονες, ευρωπαϊκές, καλές πρακτικές. Και σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο, ένα αποφασιστικό βήμα, με τον εξοπλισμό τον οποίο παραλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων».

Παρά τις δυσκολίες από την μάχη για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό, οι δύο φορείς ενώνουν δυνάμεις για την εφαρμογή της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή. Ενημερώθηκαν επίσης για την για τη διαδικασία λειτουργίας και παραγωγής κομπόστ καθώς ο δήμος Αθηναίων ήδη εφαρμόζει, με επιτυχία, πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων.