Ρεκόρ σε Χανιά και ΕΚΕ


Ολοκληρώθηκε το έργο Εκσυγχρονισμού του Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ Χανίων και με αφορμή την έναρξη της οριστικής του λειτουργίας η Ηλέκτωρ σε συνεργασία με την Νορβηγική εταιρεία TOMRA διοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Creating Value From Waste». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο έργο σαν μελέτη περίπτωσης καθώς συμβάλει στην ολοκληρωμένη πλέον λειτουργία της ΜΕΑ Χανίων που είναι και η δεύτερη ολοκληρωμένη υποδομή διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα μετά από αυτήν της Αττικής.

Με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΙΣΑ προβλέπεται η αύξηση της παραγωγής κατά 30% περίπου η οποία εκτιμάται να ανέρχεται πλέον σε 90.000 τόνους ανά έτος σύμμικτα απορρίμματα και 15.000 τόνους ανά έτος προδιαλεγμένα στην πηγή απορρίμματα.

Η Ηλέκτωρ ανέλαβε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το έργο, προπομπό του πρώτου ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Δηλαδή σε διάστημα ενός έτους και ενώ οι υφιστάμενες υποδομές βρισκόταν σε κανονική λειτουργία. Η εταιρεία, από τους ηγέτες στον κλάδο της Διαχείρισης Απορριμμάτων και με διεθνή παρουσία, την τελευταία πενταετία συμμετείχε και σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενισχύοντας μεταξύ άλλων, την έρευνα και την καινοτομία και συμβάλλοντας στη διασύνδεση των πανεπιστημίων με τις ελληνικές επιχειρήσεις, δαπανώντας πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ.


Φέτος, όπως και πέρυσι, η Ηλέκτωρ συμμετείχε δυναμικά ως χορηγός στα σημαντικότερα εθνικά και διεθνή συνέδρια με θέμα τη Βιώσιμη Διαχείριση απορριμμάτων σε Ελλάδα και Κύπρο:10ο Διεθνές Συνέδριο ORBIT 2016, 25-28 Μαΐου 2016 στη Χερσόνησο της Κρήτης με θέμα: «Κυκλική Οικονομία και Διαχείριση Οργανικών Αποβλήτων», CYPRUS 2016, 23–25 Ιουνίου 2016 στη Λεμεσό της Κύπρου με θέμα: «4ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιώσιμη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων», 10η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦοΔΣΑ, 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου 2016 στα Ιωάννινα με θέμα: ««Παρόν και Μέλλον στη διαχείριση των απορριμμάτων», φιλοξενώντας Στελέχη της Τοπικής, Αποκεντρωμένης και Κεντρικής Διοίκησης της χώρας.