Ημέρα του Ανέμου 2017, επέτειος ζωής…

Για 11η συνεχή χρονιά, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου στην χώρα μας με την προσδοκία κάθε έτος που περνάει να είναι και πιο κοντά στην αξιοποίηση των ΑΠΕ αλλά και στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Η 15η Ιουνίου αποτελεί την ημέρα που η Αιολική ενέργεια γιορτάζει σε όλο τον κόσμο.

«Την βιώσιμη ανάπτυξη που θα έπρεπε να είχαμε επιδιώξει πολύ νωρίτερα, πριν φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού, όπου πια αγωνιζόμαστε να το καταφέρουμε υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής και ενώ έχει ήδη συντελεστεί τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος» αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ σε ανακοίνωση της.

Ενεργειακός, περιβαλλοντικός και οικονομικός μονόδρομος οι ΑΠΕ, προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, ειδικά σε χώρες όπως η δικιά μας: αιολική, ηλιακή, υδροδυναμική, γεωθερμία, βιομάζα, κυματική.

«Σε όλη την Ελλάδα, μέσα στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κρύβεται μια οικονομία δισεκατομμυρίων. Πως είναι δυνατόν μια χώρα που ακροβατεί πάνω στο τεντωμένο σχοινί των μνημονίων και γενικά δεν φημίζεται για τις αναπτυξιακές της επιδόσεις, να αγνοεί αυτήν την τεράστια αναπτυξιακή και επενδυτική ευκαιρία; Ποια χώρα μπορεί να αγνοήσει ένα τέτοιο θησαυρό» αναρωτιέται η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Η αιολική ενέργεια και οι λοιπές ΑΠΕ αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και συνιστούν εθνικό πλούτο. Επίκεντρο των εκδηλώσεων της ΕΛΕΤΑΕΝ, είναι το Εμπορικό Κέντρο “Athens Heart” ενώ οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως 17 Ιουνίου.