Περιβαλλοντική μέριμνα στη Δυτική Αττική

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και τρία Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Ελευσίνας με συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννη Βασιλείου, όπου και αποφασίστηκε η εφαρμογή των προτάσεων του ΕΟΑΝ για την προστασία του περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν οι ακόλουθες ενέργειες:

α) Θα δημιουργηθούν μεικτά κλιμάκια που θα απαρτίζονται από στελέχη των Δήμων και εκπροσώπους της Ανακύκλωσης Συσκευών, η οποία θα αναλάβει την καταγραφή και άμεση μεταφορά προς ανακύκλωση κατεστραμμένων οικοσκευών, όσων επιθυμούν να απομακρύνουν από τις εστίες τους συσκευές που πλέον δεν λειτουργούν.

β) Η Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας (ΕΔΟΕ), θα αναλάβει τη δωρεάν απομάκρυνση των οχημάτων που έχουν καταστραφεί για όσους ιδιοκτήτες το επιθυμούν, μετά από συνεννόηση με τη συντονιστική ομάδα του έργου.

γ) Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) θα αντικαταστήσει το συντομότερο δυνατόν τους μπλε κάδους στις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, ενώ στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος, μετά από εντολή που θα λάβει από τον ΕΟΑΝ σε συνεννόηση με την πολιτεία, θα χορηγήσει κι έναν ικανό αριθμό πράσινων κάδων.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελευσίνας, συμμετείχαν οι κκ. Γιάννης Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Παύλος Νικολαΐδης, Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ηλίας Μουσταίρας, Εκπρόσωπος του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Πλούμπης από το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μάριος Ιντζελέρ από την Ανακύκλωση Συσκευών, Ελένη Αλεξίου από την ΕΔΟΕ και Δημήτρης Παπασωτηρίου από την ΕΕΑΑ. Τον ΕΟΑΝ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Πολιτόπουλος και η Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης, Ρόζυ Χαριτοπούλου.