Σε εξέλιξη το μεγάλο συνέδριο για τα Απόβλητα

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή το συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), στο ιστορικό κτίριο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην Πατησίων. Η συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην διαχείριση αποβλήτων μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική ενώ χρήσιμα συμπεράσματα ανέδειξαν οι ενότητες των συνεδρίων. Στην δεύτερη ημέρα του συνεδρίου παραβρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος.

Η 5η έκδοση του σημαντικού συνεδρίου που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) σε συνεργασία με την International Solid Waste Association (ISWA) έχει τίτλο: «Η Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και η Συμβολή της στην Κυκλική Οικονομία».
Την πρώτη ημέρα της άψογης διοργάνωσης χαιρετισμός απεύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης. Οι κορυφαίοι ειδικοί και εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων συμμετείχαν στα πάνελ των ομιλητών.
Το Ecotec θα μεταφέρει τις σημαντικότερες στιγμές του συνεδρίου με πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Το διήμερο συνέδριο (14-15 Δεκεμβρίου) περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

-Κυκλική Οικονομία - Εθνικός Σχεδιασμός Αποβλήτων - Περιφερειακοί Σχεδιασµοί.

-Μέθοδοι και Συστήματα Εκπαίδευσης/Ευαισθητοποίησης/Επιβράβευσης, Χρηματοδοτικά Εργαλεία και Θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση δράσεων ΔΣΑ.

-Συν-επεξεργασία (co-processing) στην τσιμεντοβιομηχανία.

-Ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων. (Energy Recovery)

-Τεχνολογίες και Τεχνικές διαχείρισης Αποβλήτων .

-Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης.

-Παραδείγματα Εφαρμογής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και βιοαποβλήτων στην Ελλάδα.

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας των ομιλιών θα διεξαχθεί Στρογγυλό Τραπέζι: Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου, Εμπόδια και προοπτικές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιστημονικές εργασίες που βρίσκονται αναρτημένες στον περιβάλλοντα χώρο του Συνεδρίου.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Αντώνης Παπαδάκης (ΕΕΔΣΑ).