Κ. Μίχαλος: Για πλαστική σακούλα, Πολιτεία και καταναλωτές

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, προέτρεψε την Πολιτεία να προβεί σε μία εκστρατεία για την καλλιέργεια περιβαλλοντολογικής συνείδησης στους Έλληνες καταναλωτές. Αφορμή, η πολιτική της χρέωσης της πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ, από 2/1/2018. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μίχαλου είναι οι εξής:

«Από 1/1/2018 εφαρμόζεται και στη χώρα μας η οδηγία που εξέδωσε το 2015 η ΕΕ, που προβλέπει τη χρέωση της πλαστικής σακούλας από τα καταστήματα προς τους καταναλωτές με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσής της. Το σκεπτικό της οδηγίας αυτής είναι ο περιορισμός των ανεπανόρθωτων βλαβών που δημιουργεί η χρήση του πλαστικού στο περιβάλλον και όχι βέβαια η οικονομική επιβάρυνση των ευρωπαίων καταναλωτών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πρόοδος θα μπορούσε να υπάρξει και χωρίς το επιβαλλόμενο κόστος:

«Θα ήταν επιθυμητό και η ελληνική πολιτεία να προβεί σε μία εκστρατεία για την καλλιέργεια περιβαλλοντολογικής συνείδησης στους Έλληνες καταναλωτές προτάσσοντας τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν από τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας, τα οποία εξοβελίζουν το όποιο κόστος προκύπτει από το επιβαλλόμενο περιβαλλοντολογικό τέλος για την αγορά κάθε πλαστικής σακούλας».