Ρόδος: Ενεργειακή επάρκεια για 50 χρόνια

Συνάντηση με την ηγεσία της ΔΕΔΔΗΕ είχε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος στα γραφεία της Διεύθυνσης Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης σημαντικών έργων υποδομών των δικτύων ηλεκτροδότησης στη Ρόδο τα οποία αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η ενεργειακή επάρκεια της Ρόδου, η οποία έχει άμεση σχέση με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού είναι εξασφαλισμένη για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Η ΔΕΔΔΗΕ θα επενδύσει στις υποδομές του νησιού».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη ΔΕΔΔΗΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και Καθηγητής ΕΜΠ Νικόλαος Χατζηαργυρίου, ο Αναπληρωτής του Χρήστος Σπίγκος, το μέλος του ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ Κωνσταντίνος Κομνηνός, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του Δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος, καθώς και άλλα στελέχη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου, ο Δήμαρχος κατά τη συνάντηση ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης σημαντικών έργων υποδομών των δικτύων ηλεκτροδότησης στη Ρόδο τα οποία αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2018, εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με την επικείμενη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο την ενεργειακή επάρκεια της Ρόδου για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα η Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε το Δήμαρχο και για την πρόθεσή της ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε επέκταση του δικτύου στην περιοχή της Μαρίνας Μανδρακίου αλλά και της Νέας Μαρίνας, η οποία σε συνδυασμό με τις νέες εγκαταστάσεις που θα ολοκληρωθούν εντός του έτους στη χαρακτηρισμένη από το Δήμο περιοχή Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του θαλάσσιου μετώπου από το εμπορικό λιμάνι μέχρι και το Καρακόνερο να δημιουργήσουν τις ικανές συνθήκες για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στην περιοχή.